У Чорнобилі вперше з часів катастрофи встановили ялинку (фото)

ялинка припять

Колишні мешканці покинутого міста прикрасили ялинку старими фотографіями.

На центральній площі покинутого міста Прип'ять у Київській області вперше за 33 роки встановили новорічну ялинку. Про це повідомляє Суспільне.ua.

Спочатку новорічне дерево прикрасили годинниками, які символізують плинність часу і те, що з часом місто не вмирає, а відроджується.

«Однак головними прикрасами ялинки стали архівні фотографії місцевих жителів. Люди, які колись жили у Прип'яті, приїхали на відкриття ялинки. Вони повісили на неї фотографії. Деякі навіть знайшли на них себе», - йдеться у повідомленні.

Місто Прип'ять розташоване на березі однойменної річки на відстані трьох кілометрів від ЧАЕС. До аварії чисельність населення міста сягала 47,5 тис. осіб.

Катастрофа на ЧАЕС сталася в ніч проти 26 квітня 1986 року. Реактор перегрівся і сталося 2 теплові вибухи, в результаті яких було зруйновано сам реактор і четвертий енергоблок ЧАЕС. У повітря потрапила велика кількість радіоактивних речовин. Спочатку вибух замовчувався, але після повідомлень зі Швеції, де виявили радіоактивні частинки, принесені зі східної частини СРСР, почалася екстрена евакуація жителів Київської області.

Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження.

Фото: Суспільне

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: