В Україні з'явиться онлайн-кінотеатр для перегляду нового вітчизняного кіно

630_360_1572430121-536

Новий український онлайн-кінотеатр «Такфлікс» починає роботу в тестовому режимі 31 грудня 2019 року.

Про це повідомили у пресслужбі проєкту, передає Укрінформ

«“Такфлікс” працюватиме як стрімінгова платформа для легального перегляду нового українського кіно. Мета проєкту — надати доступ до якісних фільмів українського виробництва будь-якій людині у будь-який час», - ідеться в повідомленні.

На етапі «пілоту» куратори платформи роблять акцент на авторські та незалежні фільми українського виробництва останніх років. Від інших онлайн-кінотеатрів «Такфлікс» вирізнятиме прозора система оплати. Глядач зможе купити окремий онлайн-квиток на вибраний фільм — без підписки та реєстрації.

У платформи також є місія підтримати українських кінематографістів та оздоровити економічну модель в індустрії. 50% прибутку від продажу квитків отримають режисери та творці фільму, а в майбутньому на «Такфліксі» планують окремий розділ для краудфандингових кампаній на підтримку кіновиробництва.

Як зазначає засновниця «Такфлікса» - українська кінорежисерка, продюсерка та кураторка культурних проєктів Надія Парфан, за останні п’ять років в Україні з’явився не один десяток фільмів, якими можна пишатися.

«Ці стрічки подорожують престижними фестивалями, виграють нагороди і все частіше викликають не лише емоції глядачів, а й бізнес-інтерес сейлз-агентів, дистриб’юторів і бродкастерів усього світу. Попри це, українська аудиторія не завжди має доступ до нового українського кіно. В кінотеатрах його ставлять на обмежений період часу або в незручні години, а на великих онлайн-платформах воно губиться в тіні комерційного контенту. На щастя, сучасні технології дають нові можливості кінодистрибуції. Пора цим скористатися», - каже Парфан.

Першим фільмом на платформі «Такфлікс» стане антиутопія «2020: Безлюдна країна» Корнія Грицюка. Дія стрічки розгортається в уявному 2020 році, коли Україну охоплює хвиля масової міграції і на її території залишається всього вісім людей. Роль президента безлюдної країни зіграв український журналіст, теле- і радіоведучий Андрій Куликов.

Стрічка з’явиться на Такфліксі 31 грудня о 20:20. Ціна онлайн-квитка - 50 гривень. У найближчі півроку платформа працюватиме в тестовому режимі та випускатиме один фільм на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: