Які свята відзначають 25 грудня (іменини, народні прикмети)

IMG_2300

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 25 грудня в Україні і світі.

Свята та події 25 грудня

25 грудня відзначається найбільше свято християнського світу — Католицьке Різдво. Це день-спогад про диво народження у Віфлеємі Сина Божого Ісуса Христа.

Католицьке Різдво вважається одним із найважливіших свят християн. Крім того, воно є офіційним державним святом і вихідним днем у більш ніж ста країнах усього світу. Цього дня Різдво відзначають також багато православних, протестантів, лютеранів.

З історії відомо, що вперше Різдво у католиків святкувалося десь у 4 столітті нашої ери, хоча питання про точну дату народження Ісуса Христа і в наш час активно обговорюється і вважається до кінця не вирішеним. Деякі релігієзнавці вважають, що вибір 25 грудня для святкування католицького Різдва був зроблений із тієї причини, що саме тоді святкували Народження Сонця Непереможного. Можливо, це свято наповнили новим змістом після прийняття християнства в Римі.

Святкування католицького Різдва відбувається не один день: існує ще п'ятиденне передсвяття і шестиденне післясвяття. Самі ж різдвяні богослужіння здійснюють тричі: опівночі, зі сходом сонця і вдень.

Невід'ємна традиція святкування — прикрашання ялинки в будинку.

Іменини 25 грудня

Цього дня іменини святкують: Олександр, Спиридон.

Народні прикмети 25 грудня

25 грудня - Спиридона Сонцеворота. Якщо ніч ясна, то зима буде холодна, а літо жарке; як темна - зима тепла, а літо похмуре.

Гороскоп 25 грудня

Енергетично важкий день, який не раз піддасть людей випробуванням – негативом у стосунках з близькими, депресією, нездужанням. Сили та нервова система будуть на межі, але це не означає, що не існує способів вийти з темної пастки цієї доби. Щоб послабити його вплив, треба провести час в тиші і спокої – залишитися вдома і максимально скоротити спілкування з людьми, і тоді вже завтра все зміниться на краще.

Овен

Найкращим лікарем для душевних ран, які нагадають про себе цього часу, стане спілкування з природою – навіть півдня, проведені в лісі чи біля річки, дозволять знову відчути смак життя.

Телець

Незважаючи на свято, не варто зловживати алкогольними напоями – настрій вони, як водиться, піднімуть тільки на час, після чого є ризик впасти в ще більший смуток.

Близнюки

Не варто відповідати агресією на агресію, навіть якщо комусь із оточення вдасться зачепити за живе – виявленою витримкою можна буде пишатися.

Рак

Не рекомендується збирати образи, яких цього дня буде достатньо, – набагато краще виплеснути негативні емоції, розбивши тарілку або як слід "побивши" подушку.

Лев

Головне під час сварки близьких людей – не приймати нічий бік, це загрожує ще більшим поглибленням конфлікту. Краще поставитися до ситуації об'єктивно і примирити родичів, які ворогують.

Діва

Цього дня рекомендується проявити максимальну обережність: не з'являтися в безлюдних місцях в темний час доби і не одягати все найкраще одразу – особливо це стосується коштовностей.

Терези

Необхідно дбайливо ставитися до фінансів і майна, великий ризик витратити велику суму грошей або втратити цінну – як у матеріальному, так і моральному стосунку – річ.

Скорпіон

Уникнути нервового зриву дозволить фізичне навантаження – незважаючи на святковий день можна влаштувати генеральне прибирання і навести в домі ідеальну чистоту і лад.

Стрілець

Уникнути загострення хронічних захворювань можна буде, нарешті згадавши про рекомендації лікаря і – краще пізніше, ніж ніколи – почати їх дотримуватися.

Козеріг

Варто максимально обмежити спілкування з оточенням, навіть якщо вони – члени сім'ї: рівень агресивності цього дня може надовго зіпсувати моральний клімат у сім'ї.

Водолій

Рекомендується відмовитися від будь-яких фінансових операцій – одна неправильна цифра, зазначена в квитанції, і гроші підуть на чужий рахунок, повернути з якого їх, швидше за все, не вдасться.

Риби

Варто скористатися вихідним днем і як слід відпочити: коріння депресивного стану – хронічна втома, яка лікується тривалим сном і хорошими книжками і фільмами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: