Аеропорт «Львів» може прийняти 3 мільйони пасажирів за рік - Садовий

zaraz-krajnim-hochut-zrobyty

Наступного року пасажиропотік львівського летовища хочуть збільшити на 40%. Про це міський голова Львова Андрій Садовий сказав під час щорічної публічної підсумкової зустрічі з громадою міста, повідомляють у Львівській міській раді.

Цьогоріч аеропорт «Львів» уже прийняв 2,2 млн. пасажирів. План щодо наступного року — подолати планку в три мільйони. Садовий наголосив, що такої динаміки зростання пасажиропотоку, як у львівського летовища, не має жоден аеропорт в Україні.

«Одна з наших мрій була — мати у Львові класний аеропорт. Це здавалось малореалістичним, розуміючи, які летовища є в Україні. Але ці мрії стали реальністю. Хоча тоді, в 2006 році, ми мали близько 200000 пасажирів. А цьогоріч ми вже перейшли рубіж 2 мільйони», — зазначив мер.

Нагадаємо, 22 листопада аеропорт «Львів» уперше подолав межу в 2 млн пасажирів на рік. А мільйонний клієнт скористався послугами львівського летовища ще 7 липня. До слова, цього року в аеропорту відкрили 9 рейсів, із них 7 напрямів є новими. Загалом летовище співпрацює з 21 авіакомпанією, які виконують польоти у 50 напрямах.

Зараз аеропорт Львів посідає третю позицію за пасажиропотоком в Україні після двох столичних: Борисполя (13,7 млн) та Жулян (2,2 млн), значно випереджаючи Одесу (1 млн у серпні) та Харків (1,1 млн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: