Правоохоронці Львівщини оголошують підозру бандугрупованню за участь в гральому бізнесі

original (3)

Прокуратура розсілдує дві справи, пов'язані з нелегальним гральним бізнесом. 

Прокуратура розслідує дві справи, пов'язані з нелегальним гральним бізнесом.

Про це повідомляє пресцентр прокуратури у Львівській області.

Зокрема правоохоронці викрили злочинну організацію та організовану злочинну групу, учасники якої причетні до злочину.

Прокуратура області розпочала оголошувати підозри та обирати запобіжні заходи членам злочинної організації, яку створили для забезпечення умов для проведення азартних ігор на гральних автоматах.

За фактом організації грального бізнесу правоохоронці встановили низку осіб, які всупереч вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», створили злочинну організацію.

Протиправну діяльність здійснювало 11 осіб. Серед учасників був чіткий розподіл функцій та ролей, а їх головно метою – отримання прибутку від надання послуг з доступу до азартних ігор в двох підпільних ігрових закладах, розташованих на території смт.Брюховичі та м.Стрий.

Протиправна діяльність фіксувалась Управлінням спеціальних розслідувань Нацполіції Львівщини понад півроку. Під час обшуків виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мережеве обладнання, яке забезпечувало діяльність онлайн-казино, готівкові кошти та чорнові записи, які стосувались обставин надання послуг із зайняття гральним бізнесом.

Зазначимо, що свою протиправну діяльність вказана злочинна організація маскувала під виглядом надання послуг із розповсюдження державних лотерей.

Вказані дії кваліфіковано за статтею «створення злочинної організації», санкція статті якої передбачає покарання від 5 до 12 років позбавлення волі та за статтею «зайняття гральним бізнесом», яке карається штрафом від 10 до 40 тис неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 тис до 680 тис грн).

Крім цього, у іншому провадженні встановлено осіб, які забезпечували надання «азартних послуг» у трьох підпільних ігрових закладах – у Трускавці та Стебнику Львівської області.

При цьому, діяльність вказаної організованої групи осіб тривала з вересня 2018 року. Остаточно «роботу» зловмисників припинено 20 грудня 2019 року.

Зазначимо, що діяльність вказаної групи уже припинялась у квітні та жовтні цього року. Правоохоронці проводили обшуки, за результатами яких вилучали комп’ютерну техніку, готівкові кошти та чорнові записи, які стосувались обставин надання послуг із зайняття гральним бізнесом.

Однак це не зупинило організатора та його угрупування. Фігуранти відновили незаконну діяльність та отримували нелегальні прибутки. Станом на зараз правоохоронці оголошують про підозру всім учасникам груп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: