У Львові знесуть МАФи, що торгують алкоголем

21250_600

А також ті, що надають ломбардні послуги.

Про це повідомляє пресцентр Львівської міськради.

На пленарному засіданні ЛМР депутати проголосували за рішення, яке дає міськраді демонтувати малі архітектурні споруди, що торгують з порушенням правил, без дозволу суду.

Як зазначив головний архітектор міста Антон Коломойцев, «ця ухвала є корисною для підприємців, які працюють добросовісно, а для тих, хто торгує без дозволів і створює нечесну конкуренцію – справедливою».

Відтак, тепер Львівська міська рада буде здійснювати демонтаж МАФів, які працюють з порушеннями, без перешкод. До цього мерія вирішували питання демонтажу тільки за рішенням суду.  За результатами голосування, близько 10% львівських МАФів виключили з переліку тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності. Загалом у переліку тих, кому дозволено торгувати, залишився 291 МАФ.

Цікаво, що окрім торгових об’єктів до заборонених споруд потрапив і паркан одного з підприємств на території колишнього заводу «Кінескоп»: його включили до переліку прямо на сесії  «з голосу» депутатки від «Самопомочі» Ольги Посипанко. Депутати вирішили, що ця споруда заважає облаштувати проїзд з вулиці Антонича до новозведеного житлового кварталу, тому його знесуть.

Загалом питання викликало жваву дискусію серед депутатів. Зокрема, укропівець Ігор Телішевський  хотів почути чітку відповідь від міського голови, чи демонтують МАФи, де торгують виключно алкоголем, чи там де у продажу є алкоголь і продукти – можна працювати? На це питання Андрій Садовий відповів категорично: «Жінка або вагітна, або не вагітна. Вона не може бути чуть-чуть вагітна. Так і з торгівлею алкоголем».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: