В Україні планують підвищити штрафи за п’яне водіння і перевищення швидкості

gera

Міністерство внутрішніх справ ініціює збільшення розмірів штрафів за низку правопорушень. Зокрема, йдеться про посилення відповідальності для водіїв за наїзди на людей.

Міністерство внутрішніх справ ініціює збільшення розмірів штрафів за низку правопорушень. Зокрема, йдеться про посилення відповідальності для водіїв за наїзди на людей, - повідомляє «Укрінформ».

Як зазначається, заступник міністра внутрішніх справ сказав, що МВС ініціює підвищення розміру штрафів за деякі правопорушення з високим ступенем суспільної небезпеки. Так законопроєктами пропонується внести зміни до Кодексу України про адмінправопорушення, Кримінального кодексу України, Закону України «Про дорожній рух» та Закону України «Про Нацполіцію».

«Пропонуємо збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год - 3400 грн (наразі 510 грн); за залишення місця ДТП – 3400 грн (наразі 255 грн) та передбачити можливість позбавлення права керування транспортними засобами на строк 6 місяців; за керування авто особою, яка не має на це права – 10200 грн (зараз 510 грн)», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Окрім того МВС пропонує знизити поріг перевищення швидкості руху, з якого настає адмінвідповідальність, із 20 км до 10 км.

У МВС поінформували, що за за 10 місяців 2019 року в Україні сталося 129 тисяч ДТП, з яких понад 21 тисяча - із потерпілими. Поліцейські склали 96 тисяч адміністративних матеріалів за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ст. 130 КУпАП). У цих ДТП було травмовано понад 26 тисяч осіб, загинуло 2 716 людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: