У Львівській мерії застерігають мешканців від використання піротехніки і обіцяють рейди

Hanabii_in_Adachi-ku11

Львівська міська рада вкотре нагадує, що у Львові заборонене використання піротехніки.

Там обіцяють, що місто спільно з поліцією буде притягувати до відповідальності осіб, які продаючи чи використовують піротехнічні засоби.

«Ухвала про обмеження продажу і використання піротехніки діє з 2015 року. Абсолютно аморально робити феєрверки та інші речі, коли йде війна, коли кожен день ми маємо повідомлення про поранених або загиблих наших воїнів, і ці вибухи від піротехніки для військових як відчуття війни. Ми робимо рейди – і міська рада, і поліція, але до кожної точки продажу не приставиш ні поліцейського, ні муніципала, і під час рейдів люди можуть сховати цей товар. Це має бути в культурі самих мешканців – люди мають зрозуміти, що це аморально. Люди мають повідомляти про такі речі, морально не сприймати їх – тоді буде результат. Адже місяць тому петарда, кинута під карету, коштувала того, що дівчина отримала травму», – розповів заступник міського голови з питань безпеки Сергій Бабак.

Він додав, що розмір штрафу може сягати 1700 грн.

«Рейди уже почалися, і вони триватимуть упродовж місяця. Попередніми роками в день виявляли близько 10-12 точок такого продажу піротехніки. Але вкотре наголошую, що коли йдеться про десятки тисяч торгових точок, які потенційно можуть продавати, то ні поліція, ні міська рада не зможе закрити цей продаж. Точково будемо працювати, попередньо знаємо, де може бути – зайдемо і перевіримо. Але повністю обмежити можуть тільки люди, не купуючи цей товар і не замовляючи цю послугу в принципі – це найефективніша боротьба. Якщо немає у людей попиту, розуміючи, що війна і це недоречно зараз, то не буде й продажу», – заявив Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: