Як не наїсти зайвого за новорічним столом

1544795047-8030

Колонка Уляни Депутович.

До святкування Нового року залишилося зовсім мало часу, кожна господиня вже, мабуть, ламає голову, що ж приготувати на святкову вечерю. І,  звичайно, як же не переїсти за святковим столом, щоб свята завершилися тільки приємними емоціями, а не дискомфортом у шлунку і зайвими кілограмами?

Щоб новорічне застілля минуло без переїдання і без наслідків для фігури, дотримуйтеся цих простих порад.

Головне правило, яке допоможе вам не переїдати ввечері – сплануйте свій раціон впродовж дня. Більшість жінок та дівчат в переддень Нового року практично нічого не їдять. Комусь бракує часу, бо весь день триває підготовка до свята, а хтось робить це свідомо, так би мовити, «залишаючи місце» на новорічні смаколики уночі. Але, дівчата, це велика помилка – бо чим менше їсте впродовж дня, тим більша ймовірність, що ввечері будете їсти усе, що бачите. Результат – погане самопочуття, дискомфорт і важкість у шлунку, зайві калорії, а з ними і зайві кілограми.

Тому перше, про що треба подбати у день святкування – це раціон впродовж дня. Сніданок повинен бути легкий, з мінімальною кількістю вуглеводів – наприклад, йогурт чи яйця + овочі (капуста, рукола, листя салату, шпинат тощо).

Перекуси 31 грудня краще пропустити і зробити пізній обід (16.00-17.00) без високопоживних вуглеводів. Тобто без хліба, картоплі, макаронів, каш. Наприклад рибка + овочі. Курка + овочі. Сир + салат. Цей прийом треба зробити обов‘язково, бо потім за святковою вечерею можете з‘їсти удвічі більше і навіть не помітити.

Які ж страви обирати за новорічним столом?

Перш за все легку низькалорійну їжу: наприклад, салати з зелені, заправлені оливковою олією. Уникайте салатів з майонезом, картоплею, сухариками та крабовими паличками. Якщо ж готувати новорічне олів'є – ваша сімейна традиція, подбайте про те, щоб його складники були максимально натуральними. Печене м'ясо замість вареної ковбаси, домашній майонез замість магазинного.

Мариновані, копчені та солені продукти також краще не вживати, бо ризикуєте прокинутися з набряками. Шматок риби, печені овочі, невелика кількість фруктів – ось ваші найкращі друзі впродовж святкування.

З напоїв не вживайте солодкі води, компоти з цукром та магазинні соки. Все це зайві калорії, які вам у цей вечір ні до чого. Краще пийте багато води (можна з лимоном та м'ятою), вона заповнить шлунок і дасть відчуття ситості, так ви з‘їсте менше.

А ось святковий десертик раджу перенести на ранок, цим ви зменшите кількість зайвих кілокалорій перед сном і отримаєте порцію солодкого задоволення вже зранку.

З таким підходом у вас будуть всі шанси вписатися в норму калорій, добре почуватися і гарно виглядати.

З прийдешнім!!! Будьте здоровими у Новому році!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: