Прем’єр Польщі звинуватив Путіна в брехні

85_main

Голова уряду Польщі Матеуш Моравецький звинуватив президента Росії у свідомому «оббріхуванні» Польщі щодо її ролі у Другій світовій війні.

Про це повідомляє BBC Україна.

«Президент Путін неодноразово намагався оббрехати Польщу. Він завжди робив це свідомо. Зазвичай так відбувається, коли влада в Москві відчуває міжнародний тиск, пов'язаний з її діями. Тиск зовсім не на історичній, а на сучасній геополітичній арені», - йдеться у заяві прем’єра Польщі.

Моравецький нагадав, що в останні тижні Росія зазнала низку серйозних поразок. За його словами, провалом закінчилася спроба повністю підпорядкувати собі Білорусь, Європейський Союз учергове продовжив санкції за незаконну анексію Криму.

«А переговори в "нормандському форматі" не тільки не мали наслідком скасування санкцій, але і відбулися на тлі чергового загострення - на цей раз з американської сторони - яке значно ускладнить реалізацію проєкту "Північний потік-2". Одночасно російські спортсмени були відсторонені від участі в змаганнях на чотири роки за застосування допінгу», - додає Моравецький.

Повідомляється, що останнім часом президент Росії неодноразово у публічних виступах аналізував події Другої світової війни і вдавався до критики і образ на адресу Польщі. Зокрема, він називав посла Польщі в нацистській Німеччині «сволотою та антисемітською свинею».

Порушував цю тему Путін і на зустрічі з лідерами парламенту, а згодом і перед російськими бізнесменами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: