За рік в Україні сталося понад 97 тисяч пожеж

пожежа

Протягом 2019 року в Україні зафіксували 97337 пожеж, (станом на 29 грудня) із них третина – у житловому секторі. Тобто в середньому кожні п'ять хвилин спалахує нова пожежа.

Від початку року в пожежах загинули 1766 людей, тобто в середньому – по п'ять щодня. Ще 1434 особи отримали травми, а 1942 людей вдалося врятувати з вогню. Такі підсумкові цифри роботи Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

Крім того, було знищено майже 68 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Загалом у різних надзвичайних ситуаціях вдалося врятувати понад дві з половиною тисячі людських життів.

У ДСНС додали, що «нова сучасна техніка поповнила автопарки, а вагома міжнародна підтримка вкотре продемонструвала свою готовність практично допомогти нашій країні, яка останні роки вимушена протистояти військовій агресії з боку Російської Федерації. У цьому вирі подій вдалося не лише зберегти, а й покращити соціальні стандарти для особового складу ДСНС. Так, в Україні стартувала мотиваційна програма пільгового фінансового лізингу, яка дозволила рятувальникам отримати власне житло на вигідних умовах. Програмою вже скористалися 542 родини».

Нагадаємо, під час свого засідання 27 грудня уряд схвалив прєкт змін до законодавства, яке дозволить запровадити страхування цивільної відповідальності підприємств за шкоду довкіллю, життю, здоров’ю та майну громадян внаслідок небезпечних випадків - пожеж, техногенних аварій тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: