У Польщі ув’язнили 7 українців через запити про екстрадицію від Росії

1517572071-6498
Фото: УНІАН

Міністерство закордонних справ повідомило, що у Польщі ув’язнені семеро українців на запити Росії про їхню екстрадицію.

УП повідомляє, що протягом 2016-2019 років польські правоохоронці затримали 19 українців, яки було внесено до бази Інтерполу для екстрадиції до Росії.

Окрім ув’язнених, ще трьом українцям, також на запит РФ, суд обрав запобіжний захід у вигляді заборони залишати територію Польщу.

Як повідомляють в МЗС, видачу чотирьох українських громадян було унеможливлено. Яким саме чином, там не пояснили.

Про п’ятьох затриманих у відомстві інформацію не надали.

Серед підстав для підготовки запитів про видачу Росії є причетність до вчинення таких правопорушень: торгівля зброєю, контрабанда наркотиків та розбійні напади.

Як повідомляє Громадське радіо підставою для підготовки запитів про екстрадицію, здебільшого, була підозра затриманих громадян у причетності до вчинення правопорушень – торгівля зброєю, контрабанда наркотичних засобів, розбійні напади.

Водночас, як раніше повідомив представник Уповноваженого з прав людини Андрій Мамалига, йдеться про затримання у Польщі добровольців і учасників АТО.

«Нібито Польща заявляє, що їх видавати не буде, але й відмовляється їх звільняти. Таким чином, запущений так званий екстрадиційний механізм, який чітко виписаний у відповідних конвенціях. З одного боку Польща каже: «Ми виконуємо взяті на себе міжнародні зобов’язання, в тому числі — перед Росією». А з іншого боку — «Ми підтримуємо Україну у її боротьбі проти Росії». Для того, щоб це вирішити, потрібно ухвалити політичне рішення — ви все-таки підтримуєте Україну, чи виконуєте міжнародні зобов’язання», — заявляв Мамалига.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: