12 зимових фільмів, які створять новорічний настрій

MiracleOn34thStreet1994_24543617921_2
Фото: Всвіті

Цього року в Україні доволі тепла зима. Грудень виявився не вітряним та не холодним, зовсім без снігу.

Тож, як створити собі новорічний настрій, коли за вікном листопадові краєвиди? Можна увімкнути та подивитися класичні святкові фільми, пише Всвіті.

Ті, які з кожним роком стають лише кращими, бо де б ти не був — переносять у казковий світ.

Там і новорічні дива, і різдвяні історії кохання, і сімейні хепі-енди. Зібрали для вас 12 таких фільмів:

1. Реальна любов (Love Actually, 2003)

Дев’ять різних історій розгортаються за кілька тижнів перед Новим Роком. У цьому фільмі немає головних героїв, адже важливі всі персонажі. Проте, зірок у ньому вистачає: Г’ю Грант та Кіра Найтлі тільки чого варті!

Починається фільм із монологу одного з героїв. Він стоїть в аеропорту і спостерігає за людьми. Герой стверджує: любов всюди. Нею насичене все наше життя, а під час свят сила цієї любові тільки зростає. І хто ми такі, щоби не вірити Хью Гранту? Історія ця абсолютно казкова, а так і має бути перед Новим Роком.

2. Це прекрасне життя (It’s a Wonderful Life, 1946)

Це фільм-легенда, фільм-класика, фільм-маніфест. Він з’явився задовго до інших новорічних фільмів у списку та став культовим для всіх жителів Сполучених Штатів, а, згодом, і для всього світу. Головний герой, Джордж Бейлі, великий мрійник. Із самого дитинства він мріяв подорожувати, побачити весь світ, прожити це життя, наповнивши його пригодами. Але різні обставини та родинні зобов’язання затримали чоловіка: ось він уже дорослий, має сімейний бізнес, дружину і трьох дітей.

Чи нездійснені плани зламали чоловіка? Ні, він залишився добрим, великодушним та справедливим. Став чудовим батьком та люблячим чоловіком. Проте, коли на його голову звалився величезний борг — у чоловіка настала криза. Він вирішив покінчити життя самогубством. На щастя, перед Різдвом один із янголів отримав завдання — аби здобути крила, янголу треба врятувати чоловіка й переконати, що життя прекрасне.

Сюжет може здатися сумним, але він настільки сповнений жаги до життя, що після його перегляду в глядачів ще надовго залишаться приємні спогади.

3. Несплячі в Сіетлі (Sleepless in Seattle, 1993)

У головній ролі — Том Хенкс. Він грає батька одинака. Він живе лише із сином і переживає складні часи після смерті дружини. Проте, його дитина має намір врятувати батька: син дзвонить на радіо та розповідає всій країні їхню сумну історію. Серед мільйонів слухачів виявилася й репортер Енні, яку ця історія дуже зворушила. Жінка вирішила взяти інтерв’ю в самотнього чоловіка й тут історія лише починається.

4. Сім’янин (The Family Man, 2000)

Одна з найбільш зворушливих новорічних історій, які коли-небудь показували на екранах. Головний герой у виконанні Кейджа Ніклсона — успішний бізнесмен, який ні в чому собі не відмовляє та не має жодних турбот. Він уже розійшовся з дівчиною, аби та не заважала будувати кар’єру. Родини в нього немає, тож на Різдво чоловік, може робити, що заманеться.

Та ось стається дивна річ: після відвідування незвичної крамнички, він прокидається в іншому будинку та стає іншою людиною. У нього є діти, він давно одружений із тією ж дівчиною та працює на посередній посаді.

Чоловіку доведеться докласти зусиль, аби підлаштуватися під нові обставини. А потім, ще і зробити непростий життєвий вибір.

5. Інтуїція (Serendipity, 2001)

Надзвичайно романтична історія знайомства. Ця пара зустрілася перед новорічними святами: вони випадково взяли одну й ту ж пару рукавичок. Попри цікавість одне до одного, парі не судилося познайомитися: він скоро одружується, у неї теж є наречений. Ці двоє вирішують зіграти з долею: якщо варто їм ще зустрітися, то випадок зведе. Вона бере книжку, пише там свої контакти і продає її. Він — пише контакти на 10 доларах та розмінює їх. Тепер залишається чекати, поки сотні збігів та випадковостей приведуть цих двох знову одне до одного.

6. Поки ти спав (While You Were Sleeping, 1995)

Хто б подумав, що розкішна акторка Сандра Баллок може грати роль сором’язливої простої дівчини? Вона працює в метро та кожного дня бачить пасажира, у якого давно закохана. Проте характер не дозволяє наважитися познайомитися з ним.

Одного разу на чоловіка нападають, а працівниця метро рятує йому життя. Дівчина їде в лікарню, де вся родина незнайомця приймає її за наречену. А чоловік у комі, тож не може нічого спростувати. Так героїня отримує нову родину на різдвяні свята. Та що буде, коли він прокинеться?

7. 200 цигарок (200 Cigarettes, 1999)

Нью-Йорк пронизаний очікуванням нового, 1982 року. Усі герої губляться та за дивним збігом обставин опиняються в різних місцях. Нові знайомства, щирі розмови, неочікувані відкриття — усе це відбувається в новорічну ніч, яку огорнув дим цигарок. Адже за ними і відбувається більшість діалогів.

8. Відпочинок за обміном (The holiday, 2006)

Мало залишилося у світі людей, які не бачили цю комедію. Фільм розкриває нам історію двох молодих дівчат: американки та британки. Обидві вони переживають кризу в особистому житті й потребують термінової відпустки. Дівчата знайомляться в інтернеті та вирішують обмінятися будинками на період різдвяних свят. Одна їде в Штати, а інша — в Англію. Чи здатна далека подорож допомогти почати новий етап у житті?

Приємним бонусом цієї історії є акторський склад: Кейт Вінслет, Джуд Лоу та Камерон Діас.

9. Чотири Різдва (Four Christmases, 2008)

Бреді Кейт, закохана пара, яким доведеться пройти справжнє випробування на Різдво. Місія — зустріти свято з батьками. А складність у тому, що всі їх батьки розлучені та мають нові родини. А, отже, парі доведеться відвідати одразу чотири будинки, зі своїми складнощами та сюрпризами в кожному з них.

10. Пережити Різдво (Surviving Christmas, 2004)

Легка, смішна та зворушлива історія про мільйонера, який вирішує зустріти Різдво у своєму будинку дитинства. Проблема лише в тому, що там давно живе інша родина, а зі своєю він зовсім не спілкується. Чоловік вирішує влаштувати все за гроші: платить цим людям, щоби вони пустили його пожити в себе на свята. А ще, зіграли роль його тимчасової родини. Сімейство погоджується, а тільки потім дізнається, що хлопець із примхами і свята пройдуть не так, як вони це планували.

11. Диво на 34-й вулиці (Miracle on 34th Street, 1994)

Мила історія про маленьку дівчинку, яка хоче вірити в дива. Проте, уже в 6 років вона знає, що Санти не існує. Мама давно розповіла їх, що до чого, бо сама займається організацією свят. Але, її донька все ж загадує бажання отримати новий дім, батька та маленького братика. Ця історія стара й зовсім не схожа на нові фільми, але саме в цьому її головна перевага.

12. Старий Новий рік (New Year’s Eve, 2011)

Герої фільму — жителі Нью-Йорка. Усі вони мають купу турбот під час різдвяних свят. І всі їхні історії переплітаються між собою. Фільм за сюжетом схожий на першу історію з нашої добірки, Love Actually, 2003 року. Не відстає він і за зірковим складом: у головних ролях Холлі Беррі, Де Ніро, Тіль Швайгер та інші знаменитості США і Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: