Кошулинський пропонує “картку львів’янина”, щоб знизити вартість проїзду у транспорті для місцевих

Безымянный
Фото: скрін з відео

Вартість проїзду у громадському транспорті Львова можна знизити завдяки запровадженню “картки львів’янина”. Маючи такий документ, мешканці міста зможуть платити менше, ніж приїжджі чи туристи.

Про це в прямому ефірі “Народного толк-шоу” на телеканалі НТА заявив ексзаступник голови ВРУ Руслан Кошулинський.

“Львів’ян уже замало для забезпечення всього виробництва. Тому велика кількість людей доїжджає до Львова, щоб працювати тут. Тож ми маємо порахувати, скільки є львів’ян, зробити картку львів’янина, щоби ми бачили, кому ми повинні допомагати. У Тернополі, наприклад, вже є карта тернополянина. І вона дає можливість тернополянину менше платити за проїзд, ніж тим, хто приїздить до міста”, – зазначив Кошулинський.

Також політик наголосив, що місто повинне вкладати кошти у розвиток транспортної сфери, адже навіть попри те, що кількість львів’ян щороку зменшується, дістатися з околиць міста до центру стає все складніше.

“На превеликий жаль, Львів перетворився в околиці і центр. У центрі бурлить життя, а з околиць спробуй доїдь. З Рясного, яке постійно забудовується, по Шевченка до центру, наприклад. За минулий рік львів’ян стало менше на 2000 людей. Нас сьогодні 753 000 всього. За останні 10 років нас зменшилося на 10 000. Тобто людей постійно меншає, а доїхати – годі. Проблема багатогранна: транспортна схема, кількість купленого й відремонтованого транспорту, механізм доїзду – мають бути нові способи добирання. Маючи Львівську політехніку, маючи університет Франка, не вирішити це питання? Можна вирішити! Тільки треба вкладати в це гроші. А в нас що? До порівняння: на транспортну галузь депутати виділили 1% від бюджету, а на зарплати чиновникам – 4%. Бо за 10 років кількість працівників ЛМР зросла з 1300 до 1800. Може, треба вкладати в галузь, яка є пріоритетною?” – підкреслив екснардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: