У Львові біля Оперного можуть облаштувати вхід у Полтву

chomu-lvivsku-poltvu-prybraly-v-kanalizatsiiu-i-chy-mozhna-vse-povernuty

Львів'янин Андрій Ришту зареєстрував на сайті місцевих петицій пропозицію облаштувати вхід у Полтву біля Оперного театру для проведення екскурсій.

Про це йдеться на сайті місцевих петицій.

У звернення йдеться про те, що колектор підземної річки Полтва привабив би багато туристів, якщо його облаштувати у правильний спосіб.

«Під одним з люків поблизу фонтану є сходи, які ведуть до узбережжя Полтви, ширина сходів достатня, щоб могли розминутись дві людини, - пише Андрій Риштун. - Якщо на цьому місці зробити не люк для технічного обслуговування, а повноцінний туристичний портал річки Полтва, цей проект може стати одним з потужних туристичних магнітів Львова».

За словами автора петиції, проект не потребує великих капіталовкладень. «Витрати передбачаються на створення огорож, на облаштування вхідного блоку до порталу, освітлення і датчики безпеки. Датчики будуть сигналізувати про необхідність залишити портал у разі підняття рівня води у річці, а також у випадку, якщо будуть виявлені небезпечні скупчення газів»,- пропонує Андрій Риштун.

Автор петиції зауважує, що Полтва давно приваблює тих, кому цікаве підземне життя Львова. «Ентузіасти знаходять люки, які ведуть до Полтви і вирушають досліджувати річку на свій страх і ризик. Тож краще зробити один доступний для всіх охочих об’єкт, де люди зможуть вгамувати свій інтерес без ризиків для життя і здоров’я», - підсумовує автор.

Петиція зареєстрована 13 грудня 2019 року. Станом на 2 січня її підписало 103 особи з 500 необхідних для розгляду на виконкомі депутатами міської ради. До кінця збору підписів залишилося 40 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: