На Закарпатті невідомі розстрілюють собак 

собачки2

У закарпатському містечку Свалява, на новорічні свята невідомі розстріляли гумовими кулями вуличних собак.

Про надзвичайну подію у групі Фейсбук - «Кожен має Другий Шанс» (Ужгород) повідомляють зоозахисники. Врятувати деяких поранених собак не вдалося. Врятували лише єдину собаку породи алабай.

Місцеві та ужгородські зоозахисники разом з юристами виїхали на місце, та звернулись до поліції Закарпатської області у сприянні розслідування цього злочину, повідомляють на сайті перший. com.

Згідно ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» :

«Жорстоке поводження з тваринами – знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі, нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення домашніх та сільськогосподарських тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин».

За що передбачена кримінальна відповідальність стаття 299 Кримінального кодексу України частина 3:

«Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: