Ще три львівські лікарні не платитимуть податків у бюджет міста

onko-klinika

Центр екстреної медичної допомоги, онкоцентр та госпіталь ветеранів війни змінили реєстрації з Львова в область.

Про це пише пресцентр Львівської міської ради.

Львівська обласна рада перереєструвала ще три лікарні, які розташовані у Львові, в міста й села області. Йдеться про центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, онкологічний центр та госпіталь ветеранів війн та репресованих.

Зокрема, мерія повідомила про перереєстрацію зі Львова до села Завадівка Турківського району Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що на вул. Миколайчука, 9. Також у місто Старий Самбір перереєстрували Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, що на вул. Я. Гашека, 2а. А Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих з Винників перереєстрували у смт Дубляни Самбірського району.

Відтак Львівська міська рада звернулася з листами до Державної податкової служби, прем’єр-міністра України, міністра охорони здоров’я України, Львівської обласної ради щодо ситуації, яка склалась із перереєструванням Львівських обласних лікарень.

«Вже маємо прецедент обласної клінічної лікарні, де головний лікар перереєстрував юридичну особу в Городоцький район. Те саме хотіли зробити з психіатричною лікарнею — перереєструвати її у Миколаївський район. Зараз маємо інформацію, що перереєстрували ще три заклади. При цьому, жодних погоджень чи обговорень цих рішень, жодних повідомлень про це для нас від обласної ради не було. І це неприпустимо, тому що Львів — обласний центр, третина мешканців області проживає у Львові. Більшість працівників лікарні та їхні відвідувачі є львів’яни, які користуються інфраструктурою міста, відвідують навчальні заклади, і ми з міського бюджету витрачаємо кошти на інфраструктуру навколо лікарні», – повідомили в департаменті гуманітарної політики ЛМР.

Зазначимо, раніше управління майном спільної власності Львівської облради змінило реєстрацію Львівської обласної клінічної лікарні зі Львова на Великий Любінь.

Обласна рада також планувала перереєструвати Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню зі Львова у село Заклад у Миколаївському районі, однак депутатам забракло одного голосу, щоб прийняти відповідне рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: