Справа Шеремета: адвокати Дугарь поскаржилися до ДБР на слідчих

1578060604-5195

Адвокати підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь Микола Ореховський та Віталій Коломієць подали до ДБР заяву щодо фальсифікації доказів з боку слідчих.

Про це вони зазначили одразу після реєстрації заяви до ДБР, повідомляє Укрінформ.

«Фактично єдиним доказом є експертиза. Коли ми провели аналіз цієї експертизи, ми побачили, що слідчий дав на дослідження експертам 6 відеофайлів і просив їх порівняти з одним відеофайлом. Експерти дали відповідь про п'ять відеофайлів», - зазначив адвокат Ореховський.

Адвокати зауважують, що саме той файл, який експерти у висновку не надають, свідчить про те, що особи на порівнюваних відео не співпадають.

«Ми вважаємо, що експерти порушили один із ключових принципів проведення експертизи - це повнота», - відмітив правник.

Таким чином, зауважив адвокат, все це було здійснено з метою зробити результати експертизи «штучним доказом для притягнення до відповідальності завідомо невинуватої особи».

У заяві до Центрального апарату ДБР захисники вказали, що є декілька ознак складу злочину, а саме: завідомо неправдивий висновок експертизи, а також притягнення невинної особи до кримінальної відповідальності «шляхом штучного створення доказів та іншої фальсифікації».

«Сподіваємося, що нове керівництво ДБР надасть належну правову оцінку як діям експертів, так і діям слідчих Нацполіції, які розслідують справу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета», - додав Ореховський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: