Які свята відзначають 4 січня (іменини, народні прикмети)

higher-diploma-london-music-course-6-696x464

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 4 січня в Україні і світі.

Свята та події 4 січня

Міжнародний день хіт-параду. 4 січня 1936 року американський журнал Billboard вперше надрукував перелік грамплатівок, що найбільш розкуповувалися. Першим хіт-парад очолив джазовий скрипаль Джо Венуті з мелодією «Stop! Look! Listen!».

Народився Мирослав Маринович (1949). Український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, організатор амністерського руху в Україні, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові.

Народився В'ячеслав Галва (1973). Відомий український військовик, полковник ГУР Міністерства оборони України, бойовий інструктор. Загинув під час війни на сході України в серпні 2014 року.

Народився Павло Житецький (1837). Український мовознавець, педагог і громадський діяч. Один із основоположників українського мовознавства; йому належать глибокі дослідження з історії української мови, літератури і фольклору.

Народився Ісаак Ньютон (1643). Видатний англійський учений, основоположник класичної механіки.

Іменини 4 січня

Цього дня іменини святкують: Анастасія, Богдана, Феодотій, Феодотія, Федот, Євтихіан, Борис

Народні прикмети 4 січня

Цього дня вшановується День Святої Анастасії, котра здавна вважається покровителькою вагітних жінок. Вважається добрим знаком, коли жінка народжує 4 січня. Пологи проходять легко та безболісно, а маля росте здоровим і щасливим.  Також за народними переказами найближчим часом варто чекати снігопадів, якщо 4 січня хмари пливуть проти вітру.

Гороскоп 4 січня

Овен

Сьогодні в Овнах прокидається "внутрішній романтик". Зростає віра в успіх любові, авантюри, подорожі, зарубіжного проєкту. Але свободі маневру заважає комплекс вимушених обмежень (особливо, якщо ви кар'єрист або претендуєте на статус в якійсь системі – в цьому випадку вам важливіше дотримуватися стандартів і не сперечатися зі старшими за званням). Якщо вас ваблять обидва шляхи, варто пошукати компроміс.

Телець

Гармонія і любов у вашому будинку позначаться і на фінансовому становищі. Впевненість, яку ви почерпнете в сім'ї, допоможе вам знайти правильні рішення з важливих питань. Не намагайтеся вирішити всі проблеми відразу. Життя саме підкаже вам потрібний вихід.

Близнюки

Близнюки, цей період буде непоганим і плідним. Зірки обіцяють, що вас чекає маса цікавих сюрпризів, головне, не шукати винних, якщо ситуація раптом вийде з-під контролю. Цей день гарний для професійного зростання – можна відвідати тренінги, семінари, в крайньому разі, знайти клуб за інтересами, хоча б в інтернеті. Непогано почитати психологічну літературу – навіть поверхове вивчення предмета допоможе вам при веденні переговорів, або при спілкуванні з незговірливими діловими партнерами. Сфера любовно-особистих взаємин порадує вас різноманітністю. Шанувальників буде багато, і вони не дозволять вам нудьгувати і сумувати. Домочадці теж повні сил, і ідей – спілкування з родичами буде яскравим і веселим.

Рак

Сьогодні у Раків багато в чому зв'язані руки. Щоб послабити вузол, можна вдатися до неформального ходу поза протоколом. Наприклад, запропонувати зацікавленим людям оригінальну ідею, залучити до справи друзів, зробити сюрприз. Але в головному доведеться триматися стандартів, традицій або закону. Краще поки погодитися з умовами, виставленими начальством або сильнішим партнером.

Лев

Це прекрасний час для аналізу закінчених справ, планування, нових задумів. Надлишок життєвих сил, особиста чарівність, душевна широта допоможуть вам спробувати свої сили у суспільстві, завести нові знайомства, залучити нових союзників. Ймовірно, емоції будуть перехльостувати через край, тому не довіряйте інтуїції – перевірте свої наміри здоровим глуздом, порадьтеся з друзями.

Діва

Діви, досягнення цілей, поставлених на цей період, не потребує особливих зусиль. Але якщо труднощі все-таки виникнуть, без коливань телефонуйте своїм друзям, або звертайтеся за підтримкою до товаришів по службі – і товариші, і колеги допоможуть вирішити будь-яку складну задачу. Розташування планет забезпечить ріст ваших доходів, але бажано не втрачати голову – не ходіть по магазинах поодинці, щоб ненароком не витратити всі накопичені кошти. У цей день постарайтеся знайти час для обранця, і частіше думати про комфорт коханої людини.

Терези

Сьогодні Терезам варто заздалегідь усвідомити собі межі можливого в діалозі. Співрозмовник буде доброзичливий в одних питаннях, але непоступливий в інших. Ймовірно, "лінія розлому" буде давньою і добре знайомою. Не варто посилювати старі розбіжності: через це може стати гіршою атмосфера у вашому домі чи відносинах. Найбільш спірних тем краще взагалі не торкатися і запросити як посередника спільного друга.

Скорпіон

Сприятливий день, зазначений припливом життєвих сил. Він принесе надії, впевненості у власних силах, оптимістичний погляд на майбутнє, бажання вдосконалюватися. Події цього дня програмують майбутнє.

Стрілець

Найкращий час реалізувати свої амбіції, показати всім, на що ви здатні, головне, першим проявити ініціативу. Корисні профілактичні заходи: дієта, масаж, дотримання техніки безпеки. Цей час сприятливий для відновлення старих проєктів, виправлення помилок. Можливо, в якихось питаннях вам знадобиться юридична допомога чи порада фахівця. Крім того, зараз настає слушний час для того, щоб закохатися або налагодити особисте життя.

Козеріг

Для Козерогів день може бути пов'язаний з негативними емоціями, для яких не завжди є підстави. Можливо, справа у високій планці вимог: все, що не схоже на успіх, буде здаватися вам провалом. Нейтральні події можуть трактуватися в поганому ключі. На цій хвилі важливо не посваритися з потрібними людьми, не відсторонитися від близьких і не втратити віру в себе. Уже завтра ви подивитеся на справу інакше.

Водолій

День сприятливий для звернення до начальства і до вищих інстанцій. Головне – холоднокровно проаналізувати ситуацію і впевнитися у власній правоті. Можливо, що в професійному відношенні цей день вплине на весь наступний рік. Належне старання буде винагороджене, а помилки будуть коштувати дорого. Ніщо вас не повинно відволікати від вирішення глобальних завдань.

Риби

Для Риб починається новий цикл, так що попереду у вас безліч цікавих подій. Завдяки розвиненій інтуїції і тонкому розумінню людської природи ви зможете знаходити оптимальні рішення і найкоротші шляхи до мети. Крім того, ви зумієте вдало вкласти гроші, знайти додаткові джерела доходу, взяти участь в найбільш перспективних проєктах. Але, не дивлячись на фінансові успіхи, не забувайте, що грошики рахунок люблять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: