МЗС відкоригувало повідомлення про авіакатастрофу в Ірані – теракт таки вірогідний

літак 3

На сайті посольства України в Ірані зникла заява про те, що версія теракту або ракетної атаки виключається.

На сайті посольства України в Ірані зникла заява про те, що версія теракту або ракетної атаки виключається, йдеться на сайті Громадського.

На сайті посольства України в Ірані зникла заява про те, що причиною авіакатастрофи українського літака в Ірані, за попередніми даними, стала аварія двигуна через технічні причини, а версія теракту або ракетної атаки виключається.

Натомість там з'явилися такі рядки: «Інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією. Будь-які заяви щодо причин аварії до рішення комісії не носять офіційного характеру».

Скрін зі сайту Посольства України в Ісламській Республіці Іран.

Раніше іранські ЗМІ назвали попередньою причиною катастрофи технічні несправності. Водночас йорданське видання Al-Hadath повідомило, що літак могли випадково збити ракетою. У ніч на 8 січня Іран завдав ракетного удару по двох військовим базам США в Іраку. Це стало відповіддю на загибель іранського генерала Касема Сулеймані, якого 3 січня убили недалеко від Багдада за наказом президента США Дональда Трампа.

Літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня незадовго після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана.

На борту, за попередніми даними, перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи — 11 українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: