Після атаки Ірану на американські військові бази здорожчала нафта

630_360_1539165444-497

Ціни на нафту зростають під час торгів у середу на тлі новин про атаку Ірану на дві американські військові бази в Іраку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com, передає Укрінформ.

Вартість березневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $69,06 за барель, що на $0,79 (1,16%) вище за ціну на закритті попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ф'ючерси знизилися в ціні на $0,64 (0,93%), до $68,27 за барель.

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) повідомив у ніч на середу, що по американських військових базах в Іраку було завдано ракетних ударів. Акцію, названу «Мученик Сулеймані», було здійснено у відповідь на загибель 3 січня в Іраку іранського воєначальника Касема Сулеймані в результаті спецоперації американських військових.

Помічник глави Пентагону Джонатан Хоффман підтвердив дану інформацію. Він зазначив, що «близько 17:30 Іран здійснив запуск більш як 10 балістичних ракет по військових базах США і коаліції в Іраку». «Цілком очевидно, що запуск ракет було здійснено з території Ірану», - підкреслив Хоффман. Удари, за його словами, було завдано по базах в Аль-Асаді й Ербілі, де розміщено персонал ВПС США і коаліції.

Нафта різко подорожчала минулої п'ятниці після того, як стало відомо про загибель Сулеймані. За словами стратега щодо азіатських ринків з AxiTrader Ltd. Стівена Іннса, «ринок починає активніше реагувати на ризики для постачань».

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 68,86 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,32 долара за барель, що на 5 центів вище за рівень закриття торгів ($68,27).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: