Президент Естонії не прийняла російський подарунок – пляшку кримського шампанського

865277eb8e175f52ed9c134c4b6a5
Фото з відкритих джерел.

Президент Естонії Керсті Кальюлайд не прийняла в подарунок від російського посольства пляшку кримського ігристого вина.

Про це повідомляє ЄП.

Повідомляється, що посольство РФ привітало естонського лідера з 50-річчям, відправивши їй до ювілею квіти, шоколад і пляшку кримського шампанського, яку президентська канцелярія відправила назад.

Своє 50-річчя Кальюлайд відзначила 30 грудня.

Нагадаємо, президент Естонії Керсті Кальюлайд стала першим лідером іноземної держави, який відвідав зону конфлікту на Донбасі. Її візит відбувся в травні 2018 року.

На жест президента Естонії відреагувала народний депутат Ірина Геращенко, яка на своїй сторінці у Фейсбуку написала: «Президент Естонії відмовилася прийняти як подарунок на свій ювілей пляшку кримського шампанського і повернула його назад у російське посольство. Президент України, попри заборону на в’їзд через відвідини анексованого Криму, сприяв фактично незаконному в’їзду в нашу країну Доктору Албану. Президент Естонії розуміє, що прийняти пляшку кримського шампанського з вкраденого в України винограднику і заводу – це сприяти легітимізації анексії Криму. Українська влада чекає в гості сватів і баширових, які підтримують анексію. Це в нас така екзотична політика реінтеграції? Чи ми все всім пробачили і забули?»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: