Що відомо про загиблих українців в авіакатастрофі в Тегерані (фото)

0_main
Фото з відкритих джерел.

В катастрофі літака авіакомпанії МАУ в Ірані 8 січня загинули всі 176 людей, що перебували на борту. Серед жертв опинилися 11 українців: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу. 

Головне про катастрофу МАУ в Ірані: загинули 176 людей: останні новини, фото, відео   Український літак розбився в Ірані, загинуло 176 людей: останні новини, фото, відео

На борту літака Boeing 737 авіакомпанії МАУ працював посилений екіпаж, враховуючи складність і тривалість рейсу з Тегерана до Борисполя. На рейс також відібрали одних з найдосвідченіших пілотів, повідомив віцепрезидент компанії МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський.

Так, у катастрофі загинув командир екіпажу Володимир Гапоненко. Він мав 11 тисяч годин нальоту. Навчався в Льотній академія Національного авіаційного університету в Кропивницькому. У чоловіка залишилося 2 доньки.

Дружина командира екіпажу Катерина під час включення на одному з телеканалів сказала, що тримається заради дітей. Про смерть чоловіка дізналася не від представників МАУ, а з новин.

Катерина Гапоненко додала, що її чоловік був пілотом усе життя і не уявляв свого життя без неба. Перед вильотом жінка просила чоловіка не летіти в Іран, але він сказав, що не може так вчинити.

Командир екіпажу Гапоненко з доньками / Фото з фейсбук-сторінки Гапоненка

Гапоненко з дружиною та дітьми / Фото з фейсбук-сторінки

Олексій Наумкін – інструктор на літаку, мав 12 тисяч годин нальоту.

Олексій Наумкін / Фото з фейсбук-сторінки Наумкіна

Сергій Хоменко – другий пілот, мав 7 тисяч 600 годин нальоту.

Катерина Статнік – 27-річна бортпровідниця. Судячи з фото в соцмережах, Новий рік вона відсвяткувала в Києві. На сторінці жінки залишають співчуття.

Статник зустріла Новий рік у Києві / Фото з інстаграм-сторінки Статник

Бортпровідниця літака МАУ Статник / Фото з інстаграм-сторінки

Бортпровідниця літака МАУ Статник / Фото з інстаграм-сторінки

Марія Микитюк – 24-річна бортпровідниця. За даними телеграм-каналу Nauchan news, вона вчилася в НАУ в 2012-2018 роках.

«Маша була дуже яскравою, красивою, веселою і душевною дівчиною родом з Івано-Франківська. Справжній приклад для студентів. Вміла знатно веселиться і закривати сесії на 5.0. Любила небо і дуже пишалася своєю роботою. Таких позитивних і активних людей потрібно ще пошукати», – повідомляють у соцмережах.

В інстаграмі бортпровідниця писала, що побувала в 23 країнах і викладала фото з поїздок.

Валерія Овчарук – бортпровідниця родом вона з Луганська, жила в Києві. Публікувала фото зі США, Канади, Індії, Італії, Китаю, Таїланду, Грузії.

«Робото, я тебе люблю», – підписала своє останнє фото Валерія, під яким залишають численні співчуття.

Юлія Сологуб – бортпровідниця родом із Нововолинська. У грудні 2019 року їй виповнилось 25 років. Бортпровідницею в МАУ вона працювала приблизно пів року.

Ігор Матков – 34-річний бортпровідник, який 10 років працював у МАУ. Закінчив факультет іноземних мов, а перед тим навчався в Кіровоградському льотному училищі.

Батьки бортпровідника розповіли, що дізналися про авіакатастрофу після дзвінка доньки та зі ЗМІ.

«Подзвонила донька зі Штатів о 6:15. Сказала, що в Америці повідомили – розбився літак МАУ. Вона питає: куди полетів Ігор? Ми сказали – в Тегеран, ранковим рейсом мав прилетіти. І потім на відео знайшли падіння літака», – розповів журналістам 24 каналу батько загиблого Валерій Матков.

«У нього не було сім'ї, ми з батьком – його сім'я. Ми вчора з ним ввечері попрощалися. Нам ще рукою помахав. Рейс туди був вечірній, а вранці – назад. Каже – я, мамо, вранці буду», – розповіла матір загиблого.

Денис Лихно – бортпровідник, навчався в НАУ в 2012-2018 роках.

«Денис – відмінний хлопець і хороший друг. Не найзразковіший студент, але як будь-який АКІшнік міг вивчити все в останній тиждень і здати в останню секунду, і при цьому допомогти іншим одногрупникам. Працював в МАУ всього пів року, але вже запам'ятався багатьом колегам. Завжди здавалося, що на нього чекає довге і успішне життя», – пише телеграм-канал Nauchan news.

В інстаграмі бортпровідника опубліковано багато яскравих фото і дописів про кохання. Судячи з усього, на деяких знімках Лихно зображених зі своєю дівчиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: