Експрезидент МАУ не вірить у технічну помилку на Боїнгу-737

мау

Екс-президент авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), член наглядової ради компанії Юрій Мірошников не вірить, що під час катастрофи літака Boeing 737 в Ірані могла статися така технічна несправність, яка не дала б шансу екіпажу врятувати людей.

Про це Мірошников повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Я, звичайно, не стану стверджувати, що літак не може зламатися тільки тому, що він новий. Але знаючи, наскільки багаторазово зарезервовані всі системи Boeing 737-800, знаючи звіти про технічний стан нашого красеня «Romeo» (а на технічному обслуговуванні ми ніколи не економили й не економимо, безпека польотів - наш пріоритет), я ніколи не повірю, що могла статися така технічна несправність, яка не дала б шансу нашому екіпажу врятувати людей», - написав він.

Мірошников зазначив, що МАУ дуже педантично ставиться до підготовки пілотів. «Я працюю в МАУ 26 років. Я знаю зсередини наші сильні та слабкі сторони. Я знаю, наскільки ретельно ми ставимося до підготовки пілотів, починаючи з їхнього відбору і подальшого навчання і закінчуючи постійною підтримкою кваліфікації», - написав він.

За словами Мірошникова, одного разу у літака МАУ вибухнув двигун під час зльоту, але пілот успішно зміг приземлитися. «Я чудово пам'ятаю випадок у Франкфурті, коли на зльоті фактично вибухнув двигун, і наш командир, який зумів розвернутися і посадити літак з повним завантаженням і повними баками пального на одному двигуні, на питання «ЯК?», сказав: «Я це відпрацьовував на тренажері»... і те, що ми тренуємо пілотів, використовуючи у програмі тренажера саме тегеранський аеропорт, зміцнює мою впевненість у незаперечній грамотності дій нашого екіпажу. Я завжди пишався і зараз пишаюся нашими екіпажами. Я впевнений, що наші хлопці у в кабіні та в салоні робили все можливе і неможливе, якщо тільки вони були живі», - підкреслив він.

Також Мірошников висловив співчуття близьким загиблих. «Вчора ми мовчки стояли плечем до плеча перед фотографіями наших хлопців - тих, які назавжди залишаться в небі... і слова були не настільки важливі, важливо було бути разом, тому що ми одна велика сім'я і в нашій родині сталося страшне горе. Я висловлюю найглибші співчуття усім, хто втратив своїх близьких у цій жахливій катастрофі. Як страшно, що не в наших силах хоч щось виправити... Вірю і сподіваюся, що істина буде встановлена – це справа честі кожного з нас, це наш обов'язок перед усіма загиблими, хоч це їх вже і не поверне», - зазначив він.

Як повідомляла ІА Дивись.info, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана в 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі дев'ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини й троє громадян Великобританії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: