Стало відомо, хто у Львові очолив «Бюро спадщини»

бюро спадщини

Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, ЛКП «Археологічно-архітектурна служба м. Львова» реформують у «Бюро спадщини». Керівником Бюро призначено Павла Богайчика.

«Представив сьогодні колективу управління охорони історичного середовища керівника «Бюро спадщини». Ним став Павло Богайчик — дуже фаховий та працелюбний спеціаліст, досі працював в управлінні, - йдеться на сайті ЛМР.

Нагадаю, що «Бюро спадщини» буде реформовано з ЛКП «Археологічно-архітектурна служба м. Львова». Саме це ЛКП всі знають за ефективною роботою програм співфінансування робіт в пам’ятках архітектури.

Завданням Бюро будуть — нові програми збереження спадщини, опіка про нематеріальну та матеріальну спадщину, реалізація комплексу заходів в межах Року Львів 2020 Фокус на культуру — в частині спадщини», — повідомив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, відповідне рішення про реформування ЛКП «Археологічно-архітектурна служба м. Львова» у «Бюро спадщини», було прийнято виконавчим комітет Львівської міської ради 20 грудня 2019 р.

Як зазначав Андрій Москаленко, це питання впродовж тривалого часу обговорювали в різних середовищах. Окрім реформування Археологічно-архітектурної служби, також передбачено організацію в 2020 заходів із популяризації, збереження та ревіталізації спадщини. Також Андрій Москаленко підкреслив, що важливим елементом захисту пам’яток є міська програма співфінансування таких заходів між міськрадою та мешканцями. Йдеться про реставрацію балконів, брам та вікон — пам’яток архітектури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: