«Укрнафта» списала заводу Коломойського багатомільйонний борг

wpVcf52RYI4Hf

«Укрнафта» відмовилася від вимоги 6,5 мільйона гривень штрафних санкцій з «НПК-Галичина» щодо боргу за постачання нафтового газу.

Контрольний пакет акцій відповідного нафтопереробного заводу належить компаніям, афілійованим із групою «Приват» українського олігарха Ігоря Коломойського. Про це повідомляє Enkorr.

Зокрема, в листопаді 2019 року «Укрнафта» звернулася до суду для стягнення з «НПК-Галичина» 65,3 мільйона гривень боргу за постачання. Всього неоплаченими були понад 20 мільйонів куб. м. газу.

Компанія вимагала повернути 58,8 мільйона гривень чистого боргу та 6,5 мільйона гривень пені. За 9 днів після реєстрації позову «НПК-Галичина» погасила основний борг.

Після цього сторони вирішили укласти мирову угоду, за якою «Укрнафта» добровільно відмовилася від штрафних санкцій.

З 2003 року менеджмент «Укрнафти» контролюється групою «Приват», якій належить понад 43% акцій компанії. Понад 95% енергоресурсів, вироблених компанією - нафта, природний газ, LPG - реалізується структурам з орбіти групи «Приват». НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція, а також більшість у наглядовій раді «Укрнафти». Однак НАК практично не приймає участі в управлінні «Укрнафтою». Станом на червень 2019 року «Укрнафта» є найбільшим боржником державного бюджету. За оцінками НАК «Нафтогаз України», її борг з урахуванням штрафів і пені становить 30 мільярдів гривень.

ПАТ «НПК-Галичина» управляє Дрогобицьким НПЗ, який припинив випуск нафтопродуктів в 2012 р Контрольний пакет акцій «НПК-Галичина» належить компаніям, афілійованим з групою «Приват». 25% акцій компанії володіє Фонд держмайна України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: