Військовий скандал на Одещині: оперативне командування «Південь» спростувало інформацію про корупцію

242194

За результатами службового розслідування встановлено, що жоден факт, про які так намагалась донести суспільству солдат Наталія Куліш не підтвердився.

Про це інформує прес-центр оперативного командування «Південь».

25 грудня 2019 року у медіа-просторі з’явилась інформація стосовно факту сварки військовослужбовців-жінок однієї з військових частин оперативного командування «Південь» солдата Наталії Куліш та солдата Віри Загороднюк, у результаті якої одна жінка нібито побила іншу.

За результатами службового розслідування встановлено, що жоден факт, про які так намагалась донести суспільству солдат Наталія Куліш не підтвердився. Стосовно сухих пайків, які на думку солдата Наталії Куліш, користуються шаленою популярністю і їх крадуть із складів військової частини, то акти інвентаризаційної комісії доводять зворотнє - всі набори сухих продуктів обліковані, а у разі потреби видаються встановленим порядком.

Щодо крадіжок із солдатських казанів, то це взагалі нісенітниця, адже військовослужбовців цієї військової частини годує приватна фірма-постачальник, працівникам якої ну аж ніяк не вигідно красти самим у себе – порції ж бо мають відповідати нормам.

«Щодо поборів грошей серед військовослужбовців, то в частині існує так звана каса взаємодопомоги, гроші з якої рішенням комісії видаються особам у разі випадку смерті чи тяжкої хвороби когось із військовослужбовців військової служби за контрактом чи їх близьких родичів. Стосовно несвоєчасних виплат грошей за відрядження, то солдат Наталія Куліш, упродовж певного часу навіть не спромоглася скласти авансовий звіт, щоб вчасно їх отримати. Можна ще і ще перелічувати факти, вірніше, їх відсутність, про які так гучно розповідала солдат Наталія Куліш, але які свого підтвердження у військовій частині так і не знайшли», - йдеться в повідомленні.

Щодо факту можливого побиття жінки, то справа розслідується слідчими органами Державного бюро розслідувань, результати якої дадуть правову оцінку інциденту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: