Вартість проїзду в електротранспорті Львова зросте уже з понеділка

трамвай4

Сьогоднішнє рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті», вступить у дію з понеділка, 13 січня.

Про це повідомили в ЛМР, передає ІА Дивись.Info.

Нагадаємо, згідно з рішенням виконкому, вартість проїзду зросте на 1-2 гривні в залежності від способу придбання квитка.

«Пропонуємо встановити вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті у розмірі 6 грн. Така вартість буде, якщо квиток придбати у кіосках, або через QR-коди приват 24, SMS квитки, Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay.

Натомість задля безпеки пасажирів і безпечної роботи водіїв, вартість разового квитка у водія пропонуємо встановити 7 гривень.

Щодо безкоштовного проїзду пільгових категорій, то все залишається незмінним - усі особи, які мають право, відповідно до чинного законодавства України, на безкоштовний проїзд, а також пенсіонери за віком, учні шкіл та особи з інвалідністю 3-ої групи, продовжуватимуть їздити безкоштовно у трамваях і тролейбусах Львова», - пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

За його словами, не змінюється також вартість місячної абонентської картки. Вона залишається 160 гривень. Відтак, якщо мешканець здійснює 44 поїздки в місяць, вартість разового проїзду для нього становитиме 3 грн 60 коп., а при 60 поїздках — 2 грн 60 коп.

Рішенням виконавчого комітету, вартість разового квитка на проїзд у водія у міському електричному транспорті для студентів встановлено у розмірі 3,50 гривні, а вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті для студентів — у розмірі 3 гривні, якщо квиток придбаний у кіосках або у ЛКП «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, 2, у вагоні через QR-коди приват 24, SMS квитки, Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay.

Як розповіла заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, інвестиція міста  в розвиток електротранспорту за останні 10 років становить 884 млн. грн - це закупівля трамваїв і тролейбусів, ремонт контактної мережі, трамвайних колій, модернізація тягових підстанцій. У наступні три роки в розвиток ЛКП «Львівелектротранс» буде інвестовано 1,9 млрд грн. У планах реконструкція усіх депо, закупівля рухомого складу — 10 нових і 40 вживаних трамваїв і 100 нових тролейбусів з автономним ходом.

«Буквально вчора ми отримали інформацію від «Електрону» про те, що в лютому нам буде поставлено 15 тролейбусів, ще 15 тролейбусів надійдуть у березні. І хочу нагадати що в листопаді-грудні ми отримали 20 тролейбусів які вже на початку наступнгого тьижня вийдуть на маршрути, зокрема на маршрут №32», - розповіла Ірина Маруняк.

Нагадаємо, 27 листопада 2019 року відбулися громадські слухання на тему «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті». Більшість присутніх на слуханнях становили працівники ЛКП «Львівелетротранс». За підвищення тарифу проголосували 111 із 200 зареєстрованих осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: