Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

2020-01-10 14.56.54 images.pexels.com cddf0948bbcb

Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у грудні, читайте у нашому постійному аналізі на основі статистики від ЛУН.ua.

Як змінились ціни на нерухомість у львівських новобудовах у грудні, читайте у нашому постійному аналізі на основі статистики від ЛУН.ua.

Середня вартість квадратного метра в ЖК Львова

Середня вартість квадратного метра на новобудови у Львові у грудні становила 15300 грн/кв.м, що на 100 гривень менше, ніж у попередньому місяці. Протягом усього місяця ми спостерігали за зниженим курсом долару, що певною мірою позначилося на вартості квартир у новобудовах.

Мінімальна ціна на квартири в новобудовах Львова наразі закріпилась на рівні 10500  грн/кв. м. Ціна порівняно з попереднім місяцем піднялася на 300 гривень.

Середня вартість квартир у листопаді 2018 була 15900 грн/кв.м, мінімальна — 10500 грн/кв.м.

Вартість квадратного метра в житлових комплексах: зріз за районами Львова

У більшості районів Львова спостерігається підвищення цін у порівнянні до попереднього місяця.

У Залізничному районі ціни на новобудови зросла в середньому на 100 гривень — до 18200 грн/кв.м, у Личаківському теж на 100 гривень — до 21100  грн/кв.м та у Франківському на 700 гривень — до 22300 грн/кв.м.

Натомість в Галицькому районі ціна знизилася — до 27600 грн/кв.м, а у Сихівському до — 16300 грн/кв.м.

Тільки у Шевченківському районі ціна на квадрат залишилась без змін  — до 15800 грн/кв.м.

Динаміка цін у доларах

У доларах по міжбанку середня ціна у Львові до кінця грудня 2019 року становить 650 доларів за кв. м. Ціна в порівнянні з минулим місяцем зросла на 20 доларів. Мінімальна зросла на 30 доларів і становить 440 доларів за кв. м.

У грудні 2018 квадрат у доларах у новобудовах Львова коштував 580 доларів, а мінімальна вартість була — 380 доларів.

Таким чином, за рік зростання середньої та мінімальної ціни в доларах становило 60-70 доларів.

Що чекати від цін на нерухомість далі

В умовах незрозумілої поведінки гривні по відношенню до долара, коли всі експерти пророкують різкий стрибок, покупець зараз акумулює заощадження в валюті. Не поспішає він нести гроші в відділ продажів і через різні чутки про те, що все буде падати і валитися.

Попри це більшість експертів переконані,  що обвалу не буде: ринок переживає непрості часи, падіння продажів і затримки зі здачею комплексів, проте є всі передумови, щоб ситуація нормалізувалася.

Якщо забудовник будує не тільки за рахунок грошей інвесторів, але і має в своєму розпорядженні власні кошти, готовий запропонувати цікаву концепцію, багатофункціональну інфраструктуру і додану вартість в проекті, його проект точно буде конкурентноздатним і популярним серед покупців. Покупець на ринку є, і саме він диктує умови і формує запит на якісне житло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: