Які свята відзначають 10 січня (іменини, народні прикмети)

IMG_6142-1-696x464

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 10 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 10 січня в Україні і світі.

Свята та події 10 січня

День Ігнатія 10 січня. Увечері молодь обов’язково збиралася в компанії для того, щоб ворожити, водити хороводи, знайомитися і започаткувати стосунки для подальшого весілля. Довгими зимовими вечорами з вуст в уста передавалися оповіді і народні пісні.

Одне з ворожінь, популярних у молоді, було наступним: 10 січня всі виходили за село на пагорб, де напередодні вбивалися в землю кілочки. Якщо замовити бажання, а потім зав’язати на кілочку стрічку, то воно обов’язково здійсниться

10 січня святкуємо День Ігнатія або “Домочадців день”. Саме зараз намагалися зібратися всією сім’єю в будинку, повечеряти і поспілкуватися.

Це не святковий день, просто з цього дня починається довгий період життя православних, коли можна їсти м’ясо. І селяни користувалися цим в повній мірі. Адже були не лише релігійні мотиви, але також не прийнято було забивати худобу на початку січня.

І разом з М’ясоїдом починався період весіль, коли ж ще гуляти їх, як не в період, коли можна їсти м’ясо і влаштувати гідний стіл. Також день називався Домочадцевим, тому що вся родина збиралася, працювала по господарству, а потім разом сідали за стіл.

Іменини 10 січня

Цього дня іменини святкують: Агафія, Аркадій, Гликерія, Гнат, Давид, Домна, Дорофій, Зенон, Йосип, Корнелій, Леонід, Никанор, Никодим, Олександр, Петро, Симон, Теофіл (Феофіл), Теофіла, Феоктист, Юхим, Яків.

Народні прикмети 10 січня

  • Якщо в цей день на деревах помітний іній, а вітру зовсім немає – чекайте врожайного року і удачі у всіх справах.
  • Якщо людина народилася на День Ігнатія, то він буде любити домашній затишок, а значить, буде прекрасним господарем. Таким людям як талісман рекомендують носити халцедон.
  • Кажуть, що все зроблене зі своєю сім’єю 10 січня буде благословенне і принесе плоди в майбутньому, зробивши людину по-справжньому щасливою.
  • Якщо сіль раптом відволожилася – чекайте негоди. Якщо дістати заговорену сіль і додати її в страви домочадців, то весь рік ніхто в родині не буде сваритися.
    Якщо погода безвітряна – чекайте хорошого врожаю.
  • Якщо на сіні в сараї утворювався іній, це віщувало сире і непогоже літо.
    Якщо зіграти весілля 10 січня – шлюб буде щасливим.
  • Якщо кішка спить весь день – чекайте потепління.
  • Якщо собака виліз з будки і ліг на сніг – прикмета до того, що бути хуртовині.
  • Якщо з неба падають великі снігові пластівці – зовсім скоро потеплішає.
  • Якщо зграї горобців 10 січня весело цвірінькають під дахом будинку – чекай на теплу погоду.
  • Заметіль 10 січня – прикмета, яка обіцяє мокре, дощове і сире літо.

Гороскоп 10 січня

Овен

Можна здійснювати будь-які фінансові операції та угоди – відкривати банківські рахунки або депозити, укладати довгострокові договори і підписувати важливі документи.

Телець

Великий ризик невеликих травм, за якими можуть виникнути серйозні ускладнення, тому фізичне навантаження цього дня необхідно звести до мінімуму.

Близнюки

Що винен -  віддати повинен: отримавши зауваження від подруги про свій яскравий зовнішній вигляд або неприпустимо коротку спідницю, потрібно відповісти тим самим, напевно, вона теж не ікона стилю.

Рак

Начальство перебуває в доброму гуморі, тому можна розмовляти на будь-які теми, але найперспективнішим обіцяє бути питання про підвищення платні.

Лев

Прекрасний день для того, щоб взяти заслужений відгул і залишитися вдома – навести лад у квартирі, приготувати щось смачне й поспілкуватися з дітьми і домочадцями.

Діва

Найкращим рішенням для цього дня буде вилазка на природу – як на пікнік з друзями, так і на прогулянка з коханою людиною – головне, щоб поряд був ліс і річка або озеро.

Терези

Джерелом сил і енергії, так необхідних для життя і роботи, стануть позитивні емоції, їх цього дня рекомендується черпати з подій, у яких не буде нестачі.

Скорпіон

Вечірка або святкова вечеря можуть стати чудовим приводом для того, щоб налагодити стосунки з колись близькою, а тепер віддаленою людиною.

Стрілець

Найгірше, що можна зробити цього дня, почати дослухатися до горезвіснї громадської думки і приймати її близько до серця – так і до комплексу меншовартості недалеко.

Козеріг

Прийшла пора втілювати в життя давню мрію – в усякому разі, цього дня потрібно зробити перший крок на шляху до мети, а вже далі все піде як по маслу.

Водолій

Стосунки, розпочаті цього часу, приречені стати щасливими і тривалими, тому так важливо поставитися з максимальною увагою до всіх нових знайомих.

Риби

Неконтрольовані емоції можуть призвести до серйозного конфлікту з людиною, від якої безпосередньо залежить професійна кар'єра і матеріальний добробут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: