Які свята відзначають 13 січня (іменини, народні прикмети)

IMG_3062

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 січня в Україні і світі.

Свята та події 13 січня

13 січня 2020 українці відзначають Щедрий Вечір, головними атрибутами якого донині є багатий святковий стіл, щедрування, ворожіння, ігри та забави. Нерідко в цей день дівчата ворожать про майбутнє заміжжя.

Обряди дня нагадують обряди Святвечора. Назва "щедрий" пов'язано зі звичаєм готувати багатий скоромний стіл, на відміну від Святого вечора

День пам'яті захисників свободи в Литві. Цей день відзначається в річницю трагічних подій 1991 року, коли радянські війська спробували захопити телевізійну вежу у Вільнюсі. В результаті загинуло 14 мирних жителів.

Теракт під Волновахою. 13 січня 2015 року бойовики терористичної організації «ДНР» здійсьнили артилерійський обстріл пункту пропуску українських військових поблизу міста Волноваха. Один зі снарядів влучив у рейсовий автобус «Златоустівка-Донецьк» в наслідок чого загинули 12 осіб та 18 були поранені.

Помер Михайло Горинь (2013). Український правозахисник, дисидент і політв'язень радянських часів, Народний депутат України 1-го скликання.

Народився Левко Мацієвич (1877). Український корабельний інженер, суднобудівник, автор проектів кораблів, підводних човнів, протимінних заслонів, морських аеропланів тощо, перший український авіатор, громадський і політичний діяч. Один із засновників Української революційної партії.

Іменини 13 січня

Цього дня іменини святкують: Петро та Михайло

Народні прикмети 13 січня

  • Якщо в цей день помітите відлигу - чекайте теплого літа.
  • Якщо іній рясно покриває всі дерева, буде врожай на зернові.
  • Якщо сонце високо зійде, весь рік буде благополучним.
  • Якщо ніч тиха і ясна - буде щасливий рік.
  • Якщо падає м'який сніг - на врожай, а коли тепло, то літо буде дощовим.

Гороскоп 13 січня

Овен 

Доба буде активною на любовну енергію. Втім є шанси, що втілити свої бажання в плани не вдасться. Щоб не залишитися розчарованим, постарайтеся з розуміння ставитися до рішень інших.

Телець

День видасться вдалим для збору додаткових коштів на втілення своєї мрії. Ви зміцните свої наміри і знайдете чудові можливості, які допоможуть вам втілити найзаповітніше.

Близнюки

Вам сьогодні буде легко позбутися відчуття того, що вас недооцінюють. Головне – повірити у власні сили та діяти так, як велить ваш розум. Інші відчують вашу впевненість і вам відкриються двері, які до того видавалися безапеляційно замкненими.

Рак

Сьогодні вам кортітиме докласти більше зусиль для налагодження інтимного життя. Доба буде щедрою на різного роду підказки, які допоможуть втілити бажане в життя. Бажання опиратися змінам сьогодні значно ослабне.

Лев

Доба позитивно впливатиме на вас. Сьогодні легко буде відчути підтримку інших та впевненість у своїх діях. Можливі цікаві зустрічі, які матимуть вагомі плоди.

Діва

Сьогодні зорі зроблять вас улюбленцем боса. Налагодження доброго контакту може призвести до просування по кар’єрних сходинках. З фінансами проблем не буде – ви триматимете ситуацію під контролем.

Терези

Ви сьогодні будете не надто радикальні та консервативні у своєму ставленні та поглядах. Будьте відкриті до нових та захоплюючих можливостей. Не дозволяйте думкам, що базуються на страху, обмежувати ваші дії.

Скорпіон

День буде стабільним і спокійним, а також сприятливим для прийняття важливих фінансових рішень. Ви можете отримати цінну пораду від поважного професіонала.

Стрілець

Ви будете прагнути до професіоналізму та відповідальності, а фінансові питання можуть проникнути у ваші персональні стосунки. Реалізація ваших планів набере обертів, тому продовжуйте рухатись вперед.

Козеріг

На звичні речі потрібно буде подивитися з іншого погляду. Можливо, ви не зможете діяти так, як запланували. Вам доведеться вийти за рамки своїх норм і відокремити себе від течії, в якій ви зараз перебуваєте.

Водолій

Ви будете успішними у питаннях, які дотепер здавалися абсолютно недоступними для вирішення. Безумовно, трапиться щось приємне. Ви легко зможете мотивувати інших людей та заручатися їхньою підтримкою. Тримайтеся позитивних думок, і все швидко стане на свої місця.

Риби

Сьогодні справжнє задоволення принесе вам час, проведений у сімейному колі. Це буде день, сприятливий для навчання, сповнений роздумів і духовних переживань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: