Затримано підозрюваних у вбивсті героя АТО Аміни Окуєвої

original (5)

Прокуратура Київщини повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві добровольця Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

Про це повідомляє Прокуратура Київської області, передає «Радіо Свобода».

«На рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, що вчинені у вересні 2016 року та у січні 2019 року, які також розкрито. На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників», – зазначається на фейсбук-сторінці відомства.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що йдеться про «групу кілерів». На сайті МВС зазначається, що ДНК одного з затриманих збіглося з ДНК на зброї, кинутій на місці злочину.

Підозрюваний у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої уродженець Дагестану, тривалий час мешкав в Україні та входив до злочинної організації, яка займалась вбивством на замовлення.

У поліції також зазначили, що окрім ДНК на зброї, є й інші докази його ймовірної причетності до злочину, які слідство поки що не озвучує. Наразі правоохоронці перевіряють роль затриманого у цьому злочині: чи він передавав зброю, чи безпосередньо стріляв.

У вересні 2019 року правоохоронці затримали 7 членів злочинної організації, яких підозрюють у вчинені двох замовних вбивств на території Київської області: у вересні 2016 року в селищі Крушинка Васильківського району Київщини було вбито директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного, у 2019 році — керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького.

Згодом з'ясувалося, що лідер цієї злочинної організації, а саме 55-річний чоловік, причетний до розстрілу автівки у жовтні 2017 року на Київщині, унаслідок якого загинула Аміна Окуєва та дістав поранення її чоловік. Причетність інших людей до цього злочину

Пресофіцерка добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року внаслідок обстрілу їхнього з чоловіком авта. Зазначимо, на подружжя уже був замах, але тоді нападника затримали. Справу передали до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: