Зеленський підписав закон про введення «реєстру педофілів»

ze2
фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський, підписав законопроєкт про впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини сексуального характеру щодо дітей. Про це повідомляє сайт Верховної Ради України.

Єдиний реєстр засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього покликаний запобігти рецидиву таких злочинів.

Держателем реєстру є Міністерство юстиції. Доступ до реєстру матимуть прокурори, слідчі, поліція та ДБР. Водночас, право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники закладів освіти, охорони здоровʼя чи інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми.

Закон посилює відповідальність за злочин, передбачений ст.152, 153 КК, проти особи віком до 14 років, незалежно від її добровільної згоди. Зґвалтування карається 10-15 роками вʼязниці. Якщо злочин вчинений повторно, особу засуджують до 15 років тюрми або до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України, за пропозицією президента, відхилила законопроект №0977 щодо посилення відповідальності за злочини над малолітніми (щодо хімічної кастрації педофілів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: