Чинний Папа Римський може скасувати целібат — його попередник проти

a157cb6a9c39334d

Колишній Папа Римський Бенедикт XVI у своїй новій книзі «З глибини наших сердець» виступив проти перегляду практики целібату — тобто безшлюб’я духовенства.

Його наступник Франциск вважає, що скасування целібату — це один зі способів забезпечити достатньо священників у малозаселених районах.

В одному з розділів своєї книги, яка вийшла друком у понеділок, 13 січня, Бенедикт говорить, що целібат (який став традицією в католицькій церкві лише близько тисячоліття тому) має «велике значення», оскільки дозволяє священнику зосередитися на своєму покликанні.

«Не видається можливим обидва покликання (священництво й шлюб) поєднувати одночасно», — пише колишній Папа Римський у книзі.

У жовтні 2019 року на синоді католицької церкви в Бразилії було висунуто пропозицію відмовитися від практики целібату й дозволити проповідувати одруженим чоловікам. Ідея виникла через нестачу католицьких проповідників, зокрема в Південній Америці. Нині ця ідея обговорюється серед керівництва Ватикану — офіційна думка церкви з приводу скасування целібату має з’явитися в найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: