На Львівщині виявили майже 130 дітей без належної опіки батьків

2_1578994932_3082x2093_1_0

У 2019 році в області було проведено 1169 профілактичних заходів і виявлено 129 дітей без належної опіки батьків.

Про це під час брифінгу розповів начальник Служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис, передає ІА Дивись.Info.

«Спільно з відділами ювенальної превенції центром соціальних служб центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, службами у справах дітей на місцях проведено 1169 профілактичних заходів під час яких було вилучено 129 дітей. Зокрема, 94 дитини було вилучено з вулиці, 35  – із сімей. Щодо вікової категорії, то тринадцять дітей до 6 років, 59 дитини  –  від 6 до 14 років, 57 дитини –  від 14 до 17 років. Це були учні шкіл і пррофтехучилищ. Вилучали зокрема за те,що діти були поза межами навчальних закладів, також було виявлено троє дітей, які вживали спиртні напої»,- розповів  Володимир Лис

Він додав, що під час рейдів виявили 19 порушень правил торгівлі спиртними напоями, та тютюновими виробами. Внаслідок цього було попереджено 8 посадових осіб та ініційовано притягнення до відповідальності 9.

За словами Володимира Лиса, торік було обстежено 2140 сім’ї і щодо виконання батьківських обов’язків.

«При цьому, на сьогодні в нашій базі даних перебуває 1047 дітей, які знаходяться у складних життєвих обставинах. Це означає, що ці сім’ї були обстежені по кілька разів», - розповів Володимир Лис.

За його словами, під час заходів були попереджені 1149 батьків та 253 особи були притягнуті до відповідальності.

Внаслідок профілактичних заходів у сім'ї повернули 43 дітей, до навчальних закладів – 28. У притулок влаштували 52 дитину, а до закладів охорони здоров'я – 6.

«Загалом торік статус дитини-сироти та дитини позбавленої батьківського піклування отримали 387 осіб. З них близько 200 дітей, чиї батьки бути позбавлені батьківських прав. Тобто за результатами цих рейдів діти отримали відповідний статус через неналежне виконання батьками своїх обов’язків. Важливо, щоб мешканці при виявленні дитини без належної опіки батьків або коли є загроза життю повідомляли служби у справах дітей та працівників ювенальної превенції», – наголосив Володимир Лис.

Своєю чергою начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук розповів, що за результатами рейдів на батьків, які недобросовісно виконують свої обов’язки, було складено 1418 протоколів.

«Крім цього,притягнули до відповідальності 324 неповнолітніх, переважно за куріння, та вживання спиртних напоїв», - розповів Віктор Новачук.

Ще одним напрямком роботи був розшук неповнолітніх. Так, за 2019 рік до поліції надійшло 589 повідомлень щодо їх зникнення.

«Впродовж доби було знайдено 547 дітей. Інші були знайдені впродовж трьох і більше діб, але на завершення року всі неповнолітні були знайдені», - розповів Віктор Новачук.

Він додав, що зараз, на обліку перебуває 169 дітей.

«Це неповнолітні, які скоїли адміністративні та кримінальні правопорушення, та втікали з дому 2 і більше разів», - розповів Віктор Новачук.

Зокрема, у 2019 році дітьми було вчинено 170 кримінальних правопорушень , з них 6 особливо тяжких і 64  тяжких.  Водночас, кількість кримінальних правопорушень, вчинених у минулому році неповнолітніми, дещо знизилася порівняно із 2018-им.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: