Які свята відзначають 14 січня (іменини, народні прикмети)

644_157874122498317

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 14 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 14 січня в Україні і світі.

Свята та події 14 січня

Старий Новий рік завершує низку новорічних свят, які найбільш активно відзначаються в Україні. 14 січня заведено відзначати Новий рік за старим стилем, який відображає 13-денну розбіжність між юліанським і григоріанським календарями. Вчені підрахували, що з 2100 року його почнуть відзначати вже 15 січня, оскільки різниця між календарями збільшиться на один день.

У наш час це свято так само люблять, як і Новий рік, що відзначається в ніч з 31 грудня на 1 січня. У деяких сім'ях святкування старого Нового року відбувається навіть більш пишно, оскільки до 7 січня віруючі люди дотримуються посту, а отже, не можуть погуляти від душі на Новий рік.

Сьогодні святкування старого Нового року не обходиться і без релігійного підтексту, оскільки 14 січня ще тривають Різдвяні святки. У багатьох регіонах Україні в ніч на 14 січня заведено засівати будинки рідних і близьких пшеницею. Ця традиція символізує побажання щедрого врожаю та достатку в родині. А багатьом людям це свято навіть більше до душі, ніж Новий рік, оскільки воно не несе звичної метушні й гамору, які притаманні 31-му грудню.

14 січня православні християни відзначають історичну для себе подію — Обрізання Господнє, яке проводили на восьмий день після народження Ісуса Христа. Про цю подію нам повідало Євангеліє від Луки.

Обряд обрізання визначав приналежність дитини до Богообраного іудейського народу. Це був обряд на зразок християнського хрещення. До Обрізання Господнього також підійшли надзвичайно відповідально. Євангеліє говорить, що Пресвята Богородиця Марія і Йосип, що став уявним батьком Ісуса, принесли народжене немовля до храму. По закінченню Обрізання Господнього дитину нарекли ім'ям Ісус (Спаситель).

Православні християни визнають право іудеїв вважатися богообраними, вони шанують велике свято Обрізання Господнє, проте сам обряд обрізання у християн відсутній. Однак відомо, що перші християни, які походили з юдеїв, були обрізані, як і перші апостоли. Глибокий зміст свята Господнього Обрізання для християн полягає у підтвердженні чоловічої статі Богонемовляти Ісуса всупереч судженням єретиків, які часто спотворюють земний вигляд Сина Божого.

Іменини 14 січня

Цього дня іменини святкують: Василь, Федот, Петро, Григорій, Емілія, Богдан, Федосій, Микола.

Народні прикмети 14 січня

  • Зростаючий місяць в ніч на 14 січня - до сильної повені навесні
  • Якщо вранці йде сніг, то зима теж буде сніжною, а весна настане пізно
  • Спостерігали за напрямком вітру. Вважалося, що якщо він дме з Півночі, то літо буде холодним, із Заходу - непогожим, зі Сходу - посушливим, з Півдня - цілком звичайним, теплим, без особливих температурних перепадів.
  • Якщо людина народилася в Васильєв день, то, згідно з повір'ями, вона буде дуже багатою. В якості оберега їй рекомендується носити яшму.
  • Сильний сніг в Васильєв день - бути хорошому літу. Відлига пророкує прохолодні літні дні
  • Яскраві зірки на небі 14 січня віщують швидкі морози
  • Снігопад в Васильєв день - прикмета до того, що чекають багаті врожаї влітку і восени
  • Якщо 14 січня випадає на молодика, це призводить до великої повені
  • Якщо сніг почав йти з самого ранку, то це означає, що снігопади не припиняться ще дуже довго і, швидше за все, триватимуть до самої весни
  • У цей день не можна лаятися і лихословити, думати про погане, оскільки як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш (нехай навіть мова йде про Старому Новий рік)
  • Не можна позичати гроші, щоб не бути в боргах весь рік
  • Вважається, що якщо 14 січня надіти обновку, то протягом усього року буде супроводжувати удача
  • Бажання, яке було загадане в ніч з 13 на 14 січня, обов'язково збудеться
  • Якщо на дорогах 14 січня ожеледь, це обіцяє урожай

Гороскоп 14 січня

Овен

Вівторок буде для вас складним. Зірки рекомендують в цей день звести розмови зі знайомими до мінімуму. Можливо, у вас з’явилися недоброзичливці.

Телець

Тельці, будьте розсудливими. Все, чого ви хочете досягти в 2020 році, не відкладайте на потім. Працюйте, займіться новими справами або запишіться на цікаві курси.

Близнюки

Зірки обіцяють Близнюкам ледачий і спокійний день. Але саме через цей спокій, за словами екстрасенсів, може статися щось небезпечне. Перевірте свій банківський рахунок і змініть паролі на картках.

Рак

Ракам зірки обіцяють досить продуктивний день. Старайтеся, працюйте, і, можливо, керівництво помітить ваші старання і винагородить вас.

Лев

Зірки рекомендують в цей день не вживати алкоголь ні в якому вигляді. Це може сильно вплинути на стан вашого здоров’я.

Діва

Діви повинні зберігати спокій і навести порядок у своїй голові. Подумайте, які справи у вас зараз в пріоритеті, і займіться ними.

Терези

Для Терезів самий час для відпочинку. Дозвольте собі ввечері розслабитися і помедитувати. Можливо, саме сьогодні ви зустрінете свою долю!

Скорпіон

Скорпіонам у вівторок потрібно відпочити і набратися сил перед важливими життєвими рішеннями. До слова, сьогодні вас чекає цікаве знайомство і важлива розмова.

Стрілець

У вас сьогодні можуть відбутися серйозні сварки з рідними. Постарайтеся пом’якшити і без того напружену обстановку і налагодити контакт з близькими.

Козеріг

Намагайтеся більше часу приділити своїй другій половинці. А якщо ви самотній Козеріг, негайно займіться пошуками свого кохання.

Водолій

Зірки обіцяють Водоліям хороший і яскравий день. Можливо, ви зустрінетеся зі старими друзями, яких не бачили багато років.

Риби

Риби в цей день у зоні ризику. Зверніть увагу на свій душевний стан. Можливо, не за горами нервовий зрив або депресія. Постарайтеся в цей день відпочити і заспокоїтися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: