27 років без Санта-Барбари: як створювали легендарний серіал

20142912150910

15 січня 2020 року виповнюється 27 років з дня виходу останньої серії «Санта-Барбари». ІА Дивись.info зібрала головні факти про акторів, зйомки і життя кіноулюбленців після фіналу.

15 січня 2020 року виповнюється 27 років з дня виходу останньої серії «Санта-Барбари». ІА Дивись.info зібрала головні факти про акторів, зйомки і життя кіноулюбленців після фіналу.

Серіал заробив популярність не тільки на території США, а й ще у 49 країнах, зокрема на теренах країн СНД. «Санта-Барбара» стала одним з перших серіалів, показаних після розпаду СРСР – тож не дивно, що глядачі з пострадянського простору почали ідентифікувати майбутнє незалежної держави з красивими та успішними сюжетами серіалу.

Українські глядачі не побачили ані перші 216 серій, ані останні 97

В Україні показ серіалу стартував 1992 року – при цьому глядачі не мали можливості побачити ані перші 216 серій (серіал чомусь розпочався  на 217 серії), ані останні 97. Всього «Санта-Барбара» налічує 2137 епізодів, а виробництво однієї серії телеканалу NBC коштувало 400 000 доларів. Хоча серіал не встановив рекорду за кількістю епізодів (мильна опера «Як світ перетворюється» налічує майже 14 000 серій!), власна назва «Санта-Барбара» невдовзі стала загальною, вислів почали вживати на позначення якого-небудь явища, що триває дуже довго, майже вічно.

Сюжет розгортається довкола чотирьох сімей, що представляють різні шари суспільства каліфорнійського містечка Санта-Барбара: заможних і успішних Кепвелів, їх слабших конкурентів Локріджів, а також менш забезпечених Перкінсів та іспаномовних Андраде.

1 сезон починається з убивства Ченнінга Кепвелла-молодшого. Воно відбулося за 5 років до початку подій серіалу. На ньому зав’язано багато сюжетних ліній. Джо Перкінс, якого засудили за вбивство Ченнінга, випускають із в’язниці за хорошу поведінку. Він повертається в Санта-Барбару, щоби довести свою невинність. Але знайти правду важко, коли кожного дійового героя підозрюють у вбивстві чоловіка.

Факти про «Санта-Барбару», яких ви не знали

Серіал відомий своїм трагікомічним стилем. В серії від 14 липня 1986-го, колишню черницю Мері Дюваль Маккормік убила величезна неонова буква «С». Буква відпала з вивіски готелю «Capwell» Кепвеллів, коли вона стояла на його даху.

Один із головних героїв серіалу Сісі Кепвелл понад 200 серій пролежав у комі. При цьому впав у неї один герой, а вийшов вже інший.

Під час зйомок еротичної сцени між Софією та Сісі Кепвеллом ліжко під акторами зламалося. Епізод довелося знімати ще раз.

Сценаристи серіалу - подружжя Добсонів. Щодня вони писали приблизно 100 сторінок сценарію. Всього Добсони заробили на серіалі близкьо 30 мільйонів доларів.

Сценаристи і продюсери серіалу часто дослуховувалися до думок глядачів. Багатьох героїв легко виводили із гри за допомогою землетрусу та серійного маньяка.

Дія серіалу розгортається в курортному містечку Санта-Барбара штату Каліфорнія, однак там ніколи не проводилося зйомок. Все відбувалося у 150 км від Санта-Барбари, у павільйонах Голлівуда.

У героїв серіалу закохувалися, листівки з фото акторів друзі дарували один одному на пам'ять, постери з їх фото вішали над ліжком, їм писали листи, їх обожнювали.

Серіал «Санта-Барбара», саундтрек.

Улюбленці мільйонів чверть століття після

Після закінчення зйомок більшість акторів продовжили кар'єру в кіно.

Марсі Вокер, що зіграла одну з центральних героїнь сюжету Іден Кепвел, майстерно зображувала кохання на екрані. Однак в особистому житті їй щастило менше - п'ять разів вона виходила заміж, всі п'ять - невдало, аж допоки у 2005 році не вирішила присвятити життя релігії. Марсі Вокер стала християнським пастором у невеличкому містечку штату Оклахома.

Завдяки ролі порядного поліцейського Ей Мартінес отримав премію «Еммі» в 1990 році. Актор і зараз знімається в серіалах. Він одружений вже більше 30 років, у подружжя троє синів. Сам актор зізнавався, що під час зйомок «Санта-Барбари» був закоханий в свою партнерку Мерсі Вокер, яка грала Іден. Але вже тоді був у шлюбі і не посмів зрадити дружину.

Актрисі Робін Райт, що зіграла Келлі Кепвелл, 53. Вона стала чи не єдиною акторкою, чиї майбутні ролі затьмарили образ Келлі з «Санта-Барбари». «Форест Гамп», «Різдвяна історія», «Білий Олеандр», «Картковий будиночок» тощо. У Робін в кишені «Золотий глобус» і сім номінацій на «Еммі».

Джид Алан, що зіграв у серіалі Сісі Кепвелла, помер у березні 2019 року у віці 84 років. Крім «Санта-Барбари», Джид Аллан знявся в десятках серіалів і фільмів. Його останньою роботою став фільм «Бухта», який вийшов у прокат в 2010 році.

Леонардо ДіКапріо засвітився в «Санта-Барбарі» зовсім небагато – в одному епізоді, де зіграв юного Мейсона. Але про те, у що переросла його акторська кар'єра, розповідати не доводиться. Хто ж не знає Лео?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: