Які свята відзначають 15 січня (іменини, народні прикмети)

30d5c709a3bf0da21ea573db29ac1682 (1)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 15 січня в Україні і світі.

Свята та події 15 січня

День Вікіпедії. Щороку 15 січня вікіпедисти різних країн святкують річницю з дня створення Вільної енциклопедії — Вікіпедії. В Україні це свято вперше широко відзначалося 2011 року.

День міжнародного визнання Хорватії. У цей день 15 січня 1992 року Республіку Хорватію, тоді ще одну з югославських республік, міжнародно визнали 12 країн Європейського союзу.

Затверджено музичну редакцію Державного гімну України (1992). Вірш українського етнографа Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна», написаний ще в 1863 році, мав таке патріотичне забарвлення, що отримало широке поширення в середовищі українофільських гуртків.

Народився Агатангел Кримський (1871) Український історик, письменник і перекладач кримськотатарського походження, один з організаторів Академії Наук України (1918).

Іменини 15 січня

Цього дня іменини святкують: Борис, Серафим, Сильвестр, Сергій, Юлія, Уляна, Сидір, Кузьма, Марко, Петро.

Народні прикмети 15 січня

  • Якщо в морозний день півні починають рано співати – чекайте відлиги.
  • Якщо сорока шукає притулок серед житла – прикмета до того, що буде заметіль.
  • Якщо людина народилася в Сильвестрів день, то він, швидше за все, буде хорошим птахівником. В якості оберега йому рекомендують носити агат.
  • Якщо ввечері на небі з’явилися хмари, то це обіцяє зміну погоди.
  • Якщо півні рано заспівали – на відлигу.
  • Якщо в день 15 січня протерти одвірок заговореною водою, то печалі і хвороби ніколи не увійдуть до оселі.
  • На Сильвестра, зазвичай намагалися не їсти м’ясо. Особливо це стосувалося птиці – прикмети говорять, що робиться це, щоб щастя з хати не полетіло.
  • Заміжні жінки і бабусі ворожили, використовуючи цибулину. Посипали сіллю 12 цибульних часточок і залишали на столі на всю ніч. Вранці дивилися, скільки цибулин намокли – стільки місяців в році і будуть дощовими.

Гороскоп 15 січня

Овен

Середа для вас стане просто чудовою! Зірки рекомендують в цей день довше поспати, послухати музику і гарненько відпочити перед четвергом.

Телець

Тельці, займіться своїм здоров’ям. Одягайтеся тепліше і менше гуляйте на вулиці. Сьогодні у вас є великий ризик захворіти на грип.

Близнюки

Зірки обіцяють Близнюкам цікавий день. Але ваш характер і поведінка можуть спровокувати колег на сварку. Будьте спокійні і більше відпочивайте.

Рак

Ракам зірки обіцяють досить продуктивний день. Старайтеся, працюйте і, можливо, керівництво помітить вашу працю і нагородить вас премією.

Лев

Зірки рекомендують в цей день менше їсти солодкого і подбати про свій психічний стан. Можливо, вам, як ніколи, потрібна відпустка.

Діви

Діви повинні в цей день менше переживати через дрібниці. Сконцентруйтеся на важливому і не бійтеся ризикувати!

Терези

Середа для Терезів буде яскравою і непередбачуваною. Зірки радять в цей день запланувати зустріч з друзями або запросити на прогулянку людину, яка вам давно подобається.

Скорпіон

У середу Скорпіони можуть бути нервовими і напруженими. Сьогодні Скорпіонам не завадить відпочинок, бажано – в колі сім’ї.

Стрілець

Будьте уважні! Можливо, у вас з’явилися недоброзичливці! Побільше спілкуйтеся з колегами і друзями, вони допоможуть знайти правильний вихід з такої ситуації.

Козеріг

Зірки обіцяють Козерогам рівний хороший день. Можливо, ви зустрінетеся зі старими друзями, яких не бачили багато років.

Водолій

Сьогодні Водоліям можуть зробити дуже яскравий сюрприз! Розслабтеся, відпочиньте і проведіть цей день в колі найближчих людей.

Риби

Намагайтеся більше часу приділяти своїй другій половинці. А якщо ви самотні, негайно займіться пошуками свого кохання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: