Зеленський вирішив зробити лікарню «Феофанія» доступною для всіх

01e776e4069e6294

Президент Володимир Зеленський доручив зробити доступним для всіх громадян надання медичної допомоги клінічною лікарнею «Феофанія» Державного управління справами (ДУС).

«Кабінету міністрів України та Державному управлінню справами y тримісячний строк вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики та лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею "Феофанія" Державного управління справами», - йдеться в указі №10/2020 від 14 січня.

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

У медзакладі відреагували на таку зміну. "Нарешті лікарня Феофанія позбудеться ярлика "лікарні для еліти" і зможе надавати високоспеціалізовану медичну допомогу українцям, які зможуть скористатися унікальними можливостями кращої лікарні країни для діагностики і лікування!" - йдеться в повідомленні лікарні у Facebook.

Там запевнили, що за три місяці лікарня спільно з Міністерством охорони здоров'я розробить план направлення та госпіталізації пацієнтів до цієї клініки.

Медзаклад позиціонує себе як сучасну прогресивну клініку, у яку вона трансформувалася з «закритого закладу для обслуговування політичної еліти у радянські часи». Знаходиться в Києві на вул. Академіка Заболотного, перший корпус відкрито у 1965 році.

Клініка підпорядкована Державному управлінню справами і вповноважена на оперативне, стаціонарне, діагностично-консультативне лікарське обслуговування державних службовців, працівників дипломатичного корпусу понад 130 іноземних держав та відповідальних міжнародних організацій. Також надає допомогу постраждалим учасникам АТО/ООС (військовослужбовцям Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань) та учасникам Революції Гідності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: