Що відомо про нового прем'єра РФ Михайла Мішустіна

90_main

Михайло Мішустін указом президента РФ призначений на пост-міністра.

Про це повідомляє пресслужба Кремля, передає «Медуза».

Також підписано указ про заснування посади заступника очільника Ради безпеки РФ і призначення на неї Дмитра Медвєдєва.

Обидва укази вступили в силу з момента підписання.

Дмитро Медведєв 15 січня на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним оголосив про відставку з поста глави уряду. Путін оголосив, що планує створити пост заступника голови Радбезу і запропонувати його Медведєву. Головою Ради безпеки є Путін, Медведєв входив в число постійних членів цієї структури.

На пост глави уряду Путін після відставки Медведєва висунув голову Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна. 16 січня Держдума схвалила кандидатуру Мішустина. Представити новий склад уряду Мішустін пообіцяв в найближчі дні. Згідно із законом, у нового прем'єра є тиждень на формування кабінету.

Що відомо про Михайла Мішустіна?

Михайло Мішустін народився 3 березня 1966 року у Москві, передає «Новое время».

Згідно з офіційною біографією, у 1989 році закінчив Московський верстатоінструментальний інститут за фахом «системи автоматизованого проектування». Після цього залишився в аспірантурі. Має наукове звання доктора економічних наук.

У 1992-1995 роках був директором тестової лабораторії Міжнародного комп'ютерного клубу - громадської некомерційної організації, що ставила собі за мету «інтеграцію російських та іноземних комп'ютерних технологій, а точніше - залучення західних передових інформаційних технологій». До цієї організації увійшли багато фірм, в тому числі Hewlett-Packard, Lotus, Borland, Symantec, ZEOS.

У жовтні 1993 року Мішустін увійшов в число засновників ЗАТ Міжнародний комп'ютерний клуб. За даними видання КоммерсантЪ, в цей же час він став заступником генерального директора Міжнародного комп'ютерного клубу і головою правління Міжнародного комп'ютерного клубу. Але за даними з його офіційної біографії ці посади він займав у 1995-1996 роках.

Модернізація податкової

ЗМІ пишуть, що у 1998 році Мішустін очолив правління Міжнародного комп'ютерного клубу.

У 1998 році він також став помічником з інформаційних систем обліку і контролю за надходженням податкових платежів керівника Державної податкової служби Росії Бориса Федорова. Він очолив здійснюваний за підтримки Світового банку проект модернізації податкової служби РФ. У серпні 1998 року Мішустін був призначений заступником голови Державної податкової служби.

З березня 1999 року по березень 2004 року був заступником міністра Російської Федерації з податків і зборів, зберігши посаду після реорганізації податкової служби в міністерство. На цій посаді продовжив модернізувати російську податкову. Займався впровадженням електронного цифрового підпису, ідентифікаційного номера платника податків та інших нововведень. Одним з головних етапів модернізації стала закупівля міністерством нової техніки.

В цілому Мішустін був заступником голови російської податкової за трьох її керівників: Бориса Федорова, Георгія Бооса та Олександра Починка.

У 2003 році Мішустін захистив кандидатську дисертацію з економіки на тему Механізм державного податкового адміністрування в Росії.

Роснерухомість та особливі економічні зони

З березня 2004 року по грудень 2006 року Мішустін очолював Федеральне агентство кадастру об'єктів нерухомості (Роснедвижимость). У ще одній його офіційній біографії згадується, що під його керівництвом Роснедвижимость закінчила масову оцінку землі, сформувала оціночні описи по всіх земельних ділянках у країні і передала їх у Федеральну податкову службу. І це зробило можливим введення на всій території країни у 2006 році нового земельного податку.

З січня 2007 по лютий 2008 року Мішустін керував Федеральним агентством з управління особливими економічними зонами, це призначення оцінювали як підвищення. Серед його успіхів на цій посаді називали відкриття двох перших у Росії ОЕЗ промислово-виробничого типу, семи туристично-рекреаційних ОЕЗ і початок будівництва об'єктів інноваційної інфраструктури в ОЕЗ техніко-впроваджувального типу.

Повернення в бізнес

У лютому 2008 року Мішустін звільнився з держпосади, заявивши, що його відставка була обговорена заздалегідь.

У березні 2008 року Мішустін став президентом групи компаній UFG (ОФГ Инвест) - однієї з найбільших у Росії компаній у сфері управління активами, прямими інвестиціями, а також пайовими інвестиційними фондами спільно з Deutsche Bank. Повідомлялося, що тут він «курирував проекти із запуску венчурного фонду, фондів нерухомості, а також розвиток бізнесу в регіонах».

У лютому 2009 року Мішустін увійшов до кадрового резерву президента Росії.

Голова податкової РФ

6 квітня 2010 року Путін, який на той момент очолював уряд, призначив його керівником Федеральної податкової служби. Повідомлялося що цю посаду для Мішустіна рекомендував міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

У 2010 році Мішустін також захистив докторську дисертацію з економіки на тему Стратегія формування майнового оподаткування в Росії.

Очолював російську податкову до 15 січня 2020 року, коли Путін вніс до Держдуми його кандидатуру як нового прем'єр-міністра.

Сім'я

Михайло Мішустін одружений, у нього є двоє синів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: