У Львові затримали телефонних шахраїв, які виманили близько 13 тисячі доларів

телефонні шахраї

Мешканцям Луганщини, які представлялися працівниками правоохоронних органів, загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Мешканцям Луганщини, які представлялися працівниками правоохоронних органів, загрожує до восьми років позбавлення волі.

До поліції 12 січня звернулися двоє мешканців Львова, які повідомили про те, що вони стали жертвами шахраїв. В обох випадках, потерпілі розповідали про невідомого чоловіка який, телефонуючи до них, представлявся працівником поліції чи прокуратури та повідомляв, що їхні родичі нібито перебувають у відділку за скоєння дорожньо-транспортних пригод. Зловмисник пропонував заплатити гроші, щоб їх близькі уникли кримінальної відповідальності, - повідомляють у відділі комунікації поліції Львівської області.

Жертвою аферистів стала 79-річна львів’янка, яка віддала невідомому усі свої заощадження, щоб племінник не поніс покарання за нібито скоєне ДТП. Цього ж дня, зловмисник переконав ще і 70-річного мешканця Львова, що його син потребує допомоги, але за це потрібно заплатити. Коли шахрай прийшов до помешкання пенсіонера, чоловік попросив його показати службове посвідчення. Після цього псевдо-правоохоронець відштовхнув господаря і, схопивши гроші втік з квартири.

Оперативники Шевченківського відділу поліції впродовж доби встановили, що до злочинів причетні 29-річний мешканець Луганської області, а також його 32-річний спільник, також житель Луганщини, який під час візитів до потенційних жертв, перебував біля будинків потерпілих. Загалом зловмисники незаконно заволоділи грошовими коштами у сумі близько 13 тисяч доларів США..

Слідчі Шевченківського відділу поліції повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів - шахрайство і грабіж. Обом затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Проводиться досудове розслідування.

У поліції нагадують, якщо до вас телефонують і повідомляють про родича, який потрапив у поліцію, спершу попросіть співрозмовника представитись і надати адресу, а також номер телефону підрозділу, в якому він працює. Після цього варто сконтактуватися з родичами, про яких йде мова, і переконатися, де вони перебувають. Пам’ятайте, що шахраї чинитимуть на вас психологічний тиск, змушуючи вас виконувати їхні вимоги. Не панікуйте та зберігайте спокій. Обов’язково після цього повідомте у поліцію, зателефонувавши на оперативну лінію 102.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: