Які свята відзначають 16 січня (іменини, народні прикмети)

2-7

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 16 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 16 січня в Україні і світі.

Свята та події 16 січня

День пам'яті кіборгів — день вшанування пам'яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на сході України.

Кіборгами українців прозвали т. зв. сепаратисти, які були шоковані, що живі люди могли так довго і стійко боронити будови аеропорту.

«Кіборги вистояли, не встояв бетон» — фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом бійців України.

16 січня, за ініціативою самих кіборгів, у різних містах України вшановується День пам'яті захисників Донецького аеропорту та усіх загиблих воїнів.

В обороні цього об'єкта брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому пам'ять присвячена усім, хто стояв за Україну в ті дні.

Рідше вказується дата 20 січня.

Дата святкування Всесвітнього дня «The Beatles» була вибрана не випадково. Саме в цей день, 16 січня, в 1957 році був відкритий клуб «The Cavern», в якому починали свій шлях до слави тоді ще зовсім нікому не відомі молоді музиканти Джордж Харрісон, Джон Леннон і Пол Маккартні.

16 січня 2014 року Верховною радою України, з суттєвим порушенням регламенту, були прийняті так звані «Диктаторські закони». Вони суттєво порушували права громадян та стали причиною початку великого кровопролиття в Україні.

Станом на середину січня 2014 року Революція Гідності фактично зайшла в глухий кут. Жодна з вимог Майдану так і не була виконана владою, а влада, зі свого боку, так і не змогла зупинити протестну хвилю в країні. Дві спроби силового придушення Майдану провалилися, а всі інформаційні потуги направлені на дискредитацію протестів мали зворотно пропорційний ефект для самої влади.

Незважаючи на обурення українського суспільства та заклики світових лідерів відмінити закони, Президент Янукович їх підписав, а вже 21 січня 2014 року вони були опубліковані в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр». Більшість диктаторських законів набули чинності на наступний день — 22 січня. Якщо підсумувати, то головним наслідком прийняття «Законів 16 січня» була трансформація відносно мирних громадянських протестів в жорсткі силові протистояння з правоохоронними органами з застосуванням зброї та великими людськими жертвами.

Іменини 16 січня

Цього дня іменин святкують: Гордій, Павло, Малахій, Орина, Жанна, Мелетій.

Народні прикмети 16 січня

  • Якщо рано світає, значить, незабаром випаде сніг;
  • Яскравий місяць на швидкий холод;
  • Зірки яскраво сяють - чекайте ясної погоди;
  • На деревах помітний пухнастий іній - найближчими днями будуть ясними і без дощів;
  • Якою буде погода 16 січня, таким буде і березень - теплим чи холодним.

Гороскоп 16 січня

Овен

Четвер для Овнів буде надзвичайно насиченим, але з позитивної сторони. Ви встигнете сьогодні настільки багато, що наступні дні зможете насолоджуватися отриманим результатом. Головне – правильно розставляти пріоритети, а також не забувати робити все вчасно. Запасіться терпінням і смаколиками, які допоможуть вам налаштуватися на позитивний лад!

Телець

Тельці сьогодні зможуть насолоджуватися плодами власних старань. Ви не даремно багато працювали у першу половину тижня, тож зараз можете трішки збавити обороти. Спробуйте присвятити час собі та рідним, аби вони не забули як ви виглядаєте. Ввечері рекомендуємо сходити в кіно або на каву з друзями!

Близнюки

Близнюкам зорі рекомендують присвятити достатньо часу власному здоров'ю. Якщо вас нічого не турбує – просто проведіть якомога більше часу з користю для себе. Це може бути як прогулянка на свіжому повітрі, так і похід, до прикладу, в лазню. Для максимального ефекту візьміть з собою друзів, які дозволять ще й зарядитися позитивними емоціями!

Рак

Ракам у цей день слід присвятити максимум уваги фізичній активності. Це не означає, що вам стрімголов слід бігти до спортзалу. Достатньо буде прогулянки на свіжому повітрі або банального прибирання в оселі. Останнє, до слова, дозволить поєднати приємне з корисним.

Лев

Левам слід мобілізувати свої сили й енергії, адже попереду на вас очікує багато роботи. Наберіться терпіння та будьте готовими до будь-яких викликів, які можуть виникнути перед вами у цей день. До слова, зорі рекомендують зберігати спокій, який надзвичайно важливий для вас у цей день.

Діва

Дівам слід набирати нарешті обороти. Ви надто багато відпочивали, а зараз вам потрібно докласти максимум зусиль, аби виконати всі-всі завдання, які стоять перед вами. Якщо ви зможете зібратися з силами, у вас буде можливість не залишатися в офісі вечорами!

Терези

Зорі рекомендують Терезам присвятити вільний час рідним і близьким. Вони надзвичайно сильно потребують вашої уваги та підтримки саме у цей день. Це геть зовсім не означає, що потрібно 24/7 проводити з ними. Іноді достатньо звичайного телефонного дзвінка. Такий прояв уваги однозначно позитивно вплине на ваші відносини.

Скорпіон

Скорпіонам слід присвятити максимум уваги відпочинку. Ви надто багато працюєте останнім часом, що може не вельми позитивно вплинути на ваше самопочуття. Пам'ятайте про ймовірність емоційного вигорання, тож не забудьте про релакс. Це може бути як прочитання хорошої літератури, так і похід з друзями у кіно.

Стрілець

У четвер на Стрільців очікує несподівана зустріч. Цілком імовірно, що ви побачитесь зі старим другом або тією людиною, з якою давно мріяли зустрітися. Аби все здійснилося – виділіть достатньо часу ввечері, аби можна було посидіти на каві або ж сходити у кіно.

Козеріг

Козерогам слід присвятити якомога більше уваги собі. Ви надто зациклені на роботі, що може не вельми позитивно вплинути на ваше особисте життя, а також на спілкування з колегами. Спробуйте трішки приборкати своє его, яке так і норовить бути завжди на першому місці. Пам'ятайте про те, що іноді потрібно бути командним гравцем, а отже егоїзм у цьому випадку буде просто недоречним.

Водолій

Зорі рекомендують Водоліям зберігати холодний розум у цей день, а також не забувати про те, що надмірна кількість емоцій не завжди призводить до бажаних результатів. Спробуйте перед прийняттям будь-якого рішення зачекати порахувати до десяти. Цей метод дозволить обходитися без спонтанних вчинків, про які ви потім можете шкодувати.

Риби

Зорі рекомендують Рибам розслабитися та не боятися плисти за течією. Так, іноді така поведінка буває дуже корисною, адже бажання тримати ситуацію під контролем, не завжди приносить бажаний результат. Спробуйте покластить на рідних і близьких, які завжди з радістю вам допоможуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: