Гончарук заявив про готовність ліквідувати ДАБІ 

sn5qd-696x464

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про готовність ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) в тому вигляді, в якому вона існує зараз.

Це станеться, якщо ДАБІ не позбудеться «схематозів», написав прем'єр у своєму каналі в Telegram.

«Україні потрібна сучасна конкурентна будівельна сфера як один із драйверів економіки. 2020-й - рік ініційованої Урядом програми «Великого будівництва». Кожна інвестована в будівництво гривня - це додаткові шість гривень у суміжні сфери», - повідомив він.

За словами Гончарука, Кабмін прагне досягти 6% внеску у ВВП від будівельної сфери.

«Сучасна архітектурно-будівельна сфера з прозорими процедурами, сучасними підходами до будівництва, а також високим рівнем безпеки і білим ринком праці - досяжна мета», - заявив Олексій Гончарук.

Нагадаємо, у вересні, до проведення конкурсу, на посаду голови ДАБІ тимчасово призначили директора Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Олександра Строкача.

18 грудня Кабінет Міністрів оголосив конкурс на цю посаду, а 24 грудня призначив Олену Костенко першою заступницею голови Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України. 27 грудня на Костенко було покладено виконання обов'язків голови ДАБІ. У січні в.о. голови ДАБІ Олена Костенко провела попередній аудит інспекції і виявила низку проблем з обґрунтованістю видачі ліцензій і дозволів. Для зміни ситуації у відомстві створено Комісію з розгляду питань, пов'язаних з дозвільними процедурами.

Читайте також: Гончарук подав у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: