Львів'янин Денис Шмигаль може стати віцепрем'єром

шмигаль

Профільний комітет Верховної Ради планує схвалити призначення голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля на посаду віцепрем'єра та міністра розвитку громад та територій України.

Про це йдеться в порядку денному комітету з питань організації державної влади, пише «Новое время».

Згідно з документом, на засіданні у п’ятницю, 17 січня, депутати планують розглянути звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад та територій та призначення Дениса Шмигаля віцепрем'єрміністром та головою Міністерства.

Нагадаємо, що очільниця Міністерства розвитку громад та територій Альона Бабак йде у відставку.

Її відставку пояснюють тим, що міністерка «не справлялася, не делегувала повноваження». Депутатка від «Слуги народу» Роксолана Підласа підтвердила інформацію ЗМІ, що міністр з питань розвитку громад та територій Альона Бабак написала заяву про звільнення.

Довідка

Денис Анатолійович Шмигаль — український науковець, громадсько-політичний діяч. Кандидат економічних наук. На сьогодні є головою Івано-Франківської ОДА від 2 серпня 2019.

Народився 15 жовтня 1975 року в Львові. Закінчив Львівську політехніку, інженер-економіст. Навчався і стажувався за кордоном.

У 2000-их роках займався бізнесом. Працював керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі Львівської облдержадміністрації (2009—2011), заступником обласного управління Фіскальної служби, віцепрезидентом компанії «Львівхолод» (від 2014).

З січня 2018 року був директором Бурштинської ТЕС, що належить українському олігарху Рінату Ахметову.

2014 — на виборах до Верховної Ради — кандидат у народні депутати від виборчого округу №121 (Львівська область). Самовисуванець.

У 2015 році балотувався до Львівської облради від партії «Народний контроль».

Був одним з кандидатів на посаду голови Львівської ОДА.

Від 1 серпня 2019 — голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації

За декларацією має будинок (216 м), гараж і 2 ділянки у Львові. Машина LAND ROVER 2016 року – за 832 тис. грн. Заробив за рік майже 4 млн. грн. Готівка – 35 тисяч доларів, у дружини – 80 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: