Персональні дані українців потрапили у вільний доступ - цим займеться РНБО

персональні дані

Робоча група з реагування на кіберінциденти та протидії кібератакам на державні інформаційні ресурси при Національному координаційному центрі кібербезпеки розглянула проблему вразливості Єдиного порталу вакансій Нацагентства з питань держслужби.

Позачергове засідання робочої групи відбулось у п'ятницю в Апараті Ради національної безпеки і оборони, повідомляє пресслужба Радбезу.

«Члени робочої групи - представники Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Департаменту Кіберполіції Національної поліції України, фахівці Апарату РНБО України - розглянули питання щодо вразливості Єдиного порталу вакансій (career.gov.ua) Національного агентства України з питань державної служби, що призвело до витоку частини персональних даних українських громадян», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, НКЦК оперативно організував роботу щодо виявлення вразливості, подолання її наслідків та забезпечення сталої роботи порталу career.gov.ua і належного захисту персональних даних.

Під час засідання також було наголошено на важливості питань кібербезпеки у процесах цифрової трансформації держави та необхідності забезпечення органами державної влади належного кіберзахисту власних інформаційних систем.

Раніше пресслужба Офісу омбудсмена повідомила, що персональні дані українців, які були завантажені в Єдиний портал вакансій державної служби, ймовірно потрапили у вільний доступ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: