Пологовий на Мечникова отримав сучасне обладнання від благодійників (фото)

IMG_3708

За рік у міському пологовому будинку №1 народжуються 4000 дітей. При цьому приблизно кожна десята дитина народжується недоношеною.

Такі немовлята потребують ретельного догляду, декотрі з них мають захворювання, які неможливо діагностувати без спеціального обладнання – медичних інкубаторів та моніторів.

Сьогодні, 17 січня, благодійники передали до міського пологового будинку №1 саме такий комплект. ІА Дивись.info поцікавилася, як саме обладнання допомагатиме у порятунку життів.

«Станом на зараз пологовий будинок у палаті інтенсивної терапії вже має 5 інкубаторів, сьогодні благодійники подарували 6-ий. Це означає, що заклад зможе надавати допомогу одночасно шістьом недоношеним дітям, які потребують особливого догляду, – каже головна лікарка Людмила Шекета. – Один інкубатор коштує 400 тис грн, ще два монітори пацієнта - по 68 тис кожен».

Інкубатор дозволяє забезпечити постійну температуру середовища, стабільну концентрацію кисню, з швидким і легким доступом до дитини.

Людмила Шекета

«Щороку більше коштів у міському бюджеті закладається не тільки на косметичні ремонти приміщень, а й на закупівлю дороговартісного медичного обладнання, – зазначає заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна. – 2019 року з міського бюджету розвитку на галузь охорони здоров'я скерували 109 млн грн, при цьому 75% цих коштів витратили на придбання новітньої медичної апаратури».

І такі капіталовкладення дають результат. Якщо у 2017 році у пологовому будинку померло 52 немовлят, у 2018 – 46, то вже у 2019 цей показник скоротився до 31.

Галина Слічна

На думку головного педіатра Львова Богдана Остальського, скорочення смертності серед немовлят – прямий наслідок двох факторів: високого професіоналізму медперсоналу і забезпечення медзакладу сучасним обладнанням.

Богдан Остальський

«Дітки, які народжуються недоношеними, кволими або хворими, не можуть поскаржитися на свій стан здоров’я, не можуть попросити про допомогу, – зауважує Людмила Шекета. – Саме тому ми з вами, самодостатні дорослі люди, повинні їм у цьому допомогти. Це обладнання дає можливість діагностувати будь-які відхилення у їх стані здоров’я і коригувати його за допомогою виходжування в інкубаторі. Тому важливість його обладнання важко переоцінити. Воно працює довгі-довгі роки, і я думаю, що з його допомогою ми врятуємо дуже багато життів. Це не тільки обладнання, а чиєсь життя, чиясь радість материнства. І з допомогою благодійників ми маємо можливість робити світ кращим».

У пологовому будинку також зазначили, що відкриті до співпраці з благочинцями і закликали всіх, хто має можливість долучитися до меценатства, допомогти медицині міста.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: