У Львові представили проєкт детального плану території у районі Рясне-2

389d52b40ee851e4d4ee5c8e8dc6067b_XL

15 січня у рамках громадського обговорення відбулося громадське слухання проєкту детального плану території у районі Рясне-2.

Представник замовника містобудівної документації – управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР Марія Терлецька поінформувала, що цей детальний план, який охоплює територію площею 37,66 га, розроблений на підставі рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 06.04.2018 № 376, передає Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Головний архітектор проєкту,  представник розробника - ДП ДІПМ «Містопроект»  Петро Крупа зазначив, що у межах цього ДПТ пропонується корегування транспортної розв’язки для максимального збереження існуючого житлового фонду, об’єктів нерухомості, а також врахування вже існуючої містобудівної ситуації,  яка склалася на сьогодні.

«Існуючий детальний план території розроблявся ще у 1976 році. Відтоді жодних змін у містобудівну документацію не вносилося. За той час розроблялися окремі проєкти на забудову цього кварталу, з”явилася нова забудова, яка не була передбачена раніше, змінилися норми. Це все ми старалися врахувати при розробці нового ДПТ. Основне питання – це максимальне збереження існуючого садибного житлового фонду. Там залишилися квартали, які належали ще до колишнього села Рясної-Польської. Їх треба зберегти, і це потребує корегування транспортної розв’язки, яка колись була запроєктована. Її не було зроблено, а люди стали заручниками ситуації», - поінформував Петро Крупа.

Транспортну магістраль, яка була закладена ще в попередньому генплані, пропонують облаштувати по-іншому - у вигляді бульвару із транспортними кільцями. Запропоновано виїзд через залізницю на естакаді і ще один в’їзд у житловий район. Залізничну гілку, яка зараз майже не використовується, архітектори пропонують залишити і використати в майбутньому для швидкісного трамваю або наземного метрополітену.

На цій території проєктанти передбачають розмістити багатофункціональний громадський комплекс, збудувати  дитячий дошкільний заклад. Уздовж вулиці Шевченка заплановано розмістити об’єкти придорожного сервісу. Між житлово-громадською забудовою та залізничною гілкою, формується відпочинкова зона. Для організації зручних і безпечних транспортно-пішохідних зв’язків залізницю передбачається підняти на естакаду.  Також у межах цього ДПТ запроєктовано об’єкти рекреаційного призначення: міні футбольне поле, універсальний баскетбольно-волейбольний майданчик, місце для настільного тенісу.

Депутат Львівської міської ради Віталій Свінціцький зазначив: «На цьому громадському слуханні представлено проєкт ДПТ, який передбачає корегування дорожньої транспортної розв’язки. Червоні лінії, охоронна зона заходили на подвір’я тих мешканців, які проживають на вулиці Сотника Панаса. Це не дозволяло мешканцям приватизувати і легалізувати свої будівлі. У 2018 році проводили заміну і прокладали нову каналізаційну мережу. Цей мікрорайон не могли каналізувати, тому що територія знаходилася в межах червоних ліній, що забороняло людям приватизувати земельні ділянки. Після прийняття цього ДПТ проблеми мешканців вирішаться, і вони зможуть навести лад зі своїми городами і будівлями».

Ознайомитися із проєктом детального плану території у районі Рясне — 2 (у скороченому об’ємі) можна на офіційному веб-сайті Львівської міської ради в розділі «Місто» в рубриці «Проекти детальних планів територій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: