Недорога та проста випічка, яку можна приготувати взимку

vipichka
Фото: Всвіті

Коли на вулиці спека — не хочеться зайвий раз вмикати духовку. А, от взимку, якраз час для кулінарних експериментів.

Гаряча домашня випічка допоможе зробити приємнішим найголодніший вечір без планів.

Всвіті підготували кілька рецептів на такий випадок. Уся випічка за цими рецептами проста в приготуванні, навіть, для початківців на кухні. А, компоненти для її приготування доступні в кожному магазині, недорогі та зрозумілі всім. Тож, зберігайте цю добірку та звіряйте список продуктів:

Рецепт № 1: Морквяний кекс з імбиром та горіхами

Картинки по запросу Морквяний кекс з імбиром та горіхами

Що треба: 1 склянка очищеної та натертої моркви, 3 яйця та 2 ст.л цукрової пудри. По 1 неповній склянці борошна та цукру, 1 пакетик розпушувача тіста, дрібка солі, 1 ст.л олії. Сік та цедра половини лимона, сушений імбир. Для декору: 1 ст.л меду, 100 г волоських горіхів, 60–70 г кураги та 5 г сушеного імбиру.

Як приготувати:

Поєднайте борошно з розпушувачем та сіллю. Міксером збийте яйця, цукор та олію. Додайте до яєць спеції, сік та цедру лимона. Змішайте всі компоненти тіста разом та вимішайте з морквою.

Форму для випічки треба змастити олією та викласти в неї тісто. Випікати кекс за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.

Окремо, треба запекти шматочки горіхів. Потім, змішати їх із подрібненою курагою, імбиром та медом. Змішуйте, поки горіхи ще теплі, так мед легше поєднається з іншими компонентами. Можете додати ще залишки лимонного соку. Покрийте цією сумішшю ще теплий кекс, а коли він охолоне, діставайте з форми.

Рецепт № 2: Гарбузові кекси із сиром

Картинки по запросу Гарбузові кекси із сиром

Що треба: 150–170 г гарбуза, 2 яйця, 100 г цукру, 3 ст.л олії та половина чайної ложки розпушувача. Дрібка солі, 1 ч.л меду та 50 г гарбузового насіння для прикраси. Для начинки треба: 150 г сиру домашнього, 1 ст.л цукрової пудри та 1 ч.л ванільного цукру.

Як приготувати:

Гарбуз очистити та натерти на дрібній тертці. Міксером збити його з яйцями, цукром та олією. Сіль та розпушувач змішати з борошном. Поєднати всі ці компоненти в густе тісто.

Формочки для кексів візьміть силіконові чи паперові. Налийте в них по 1/3 тіста. Сир треба змішати з цукром та пудрою, збити міксером до однорідності та кондитерським мішком чи чайною ложкою розподілити у формочки для кексів. Поверх сиру налити ще тісто (воно не має заповнювати всю форму, лишіть трохи пустого місця).

Ставте кекси випікатися за температури 180 градусів на 30 хвилин. Тим часом, змішайте трохи теплої води з медом, щоби вийшов густий сироп, додайте до цього сиропу підсмажене гарбузове насіння. Коли кекси будуть готові — полийте їх цією сумішшю та дайте трохи охолонути.

Рецепт № 3: Сирна запіканка з ягодами

Картинки по запросу Сирна запіканка з ягодами

Так, свіжі ягоди взимку на ринку не купиш, а в магазинах вони коштують дорого. Проте, є недорогі альтернативи: заморожені ягоди чи консервовані. До прикладу, наш рецепт запіканки з домашнім сиром та консервованими вишнями.

Що треба: 800 г сиру середньої жирності та півлітрова банка консервованих вишень, 150 г борошна та 3 яйця, 10 ст.л цукру та дрібка солі. Також, треба силіконова форма для запікання.

Як приготувати:

У мисці змішайте половину вишень, половину цукру, яйця — збийте все міксером до однорідності. Потім, треба збити сир до зникнення зернистості та перемішати його з яєчною сумішшю. Додати борошно, сіль та ще раз вимішати.

Другу частину вишень змішати з рештою цукру в каструлі та проварити кілька хвилин, поки зайва рідина не випариться. Акуратно замішати вишні ви сирну масу, так, щоби вони лишилися цілими. Викласти тісто в силіконову форму та розігріти духовку до 170 градусів. Поставити залізну посудину з водою під деко, на якому буде готуватися запіканка. Так вона не підгорятиме на не буде сухою. Випікайте десерт 40–50 хвилин.

Таку ж запіканку можна зробити з іншими консервованими фруктами і ягодами. Наприклад, з персиками в сиропі, сливами чи абрикосами.

Рецепт № 4: Яблучний пиріг із сиром

Картинки по запросу Яблучний пиріг з сиром

Що треба: для тіста візьміть 250–270 г борошна та 100 г цукру, дрібку солі та 1 яйце, 200 г масла. Для першого шару начинки: 1 яйце та 150 г сиру, по 2 ст.л манної крупи та цукру, 70 г маку. Для другого шару начинки: 1 лимон, 3 яблука, 1 ч.л куркуми та 100 г цукру, дрібка солі.

Як приготувати:

Починаємо з тіста. Треба перетерти борошно із сіллю та маслом, додати яйце збите з цукром та замішати туге тісто. Завернути його в харчову плівку та покласти в холодильник. Мак одразу запарити окропом.

На третій шар треба почистити та нарізати кубиками яблука, зняти цедру з лимона та вичавити половину соку. Змішати все в каструлі з цукром, сіллю та куркумою. Варити, поки яблука не пустять сік, який має перетворитися в густий сироп. Нехай начинка холоне, а ви тим часом злийте воду з маку та перетріть його з цукром.

Сир змішайте з яйцем та крупою, додайте перетертий мак. Увімкніть духовку на 180 градусів, застеліть пергаментним папером форму для пирога.

Викладіть тонкий шар холодного тіста та зробіть високі бортики. Проколіть по всьому периметру тісто виделкою. Поставте його запікатися на 10–15 хвилин. Потім, викладіть і розрівняйте у формі сирну начинку — випікайте ще 15–20 хвилин. Останній шар: викладіть яблучну начинку й готуйте десерт ще 15 хвилин. Шари треба додавати поступово, щоби вони всі пропеклись, як слід. Діставайте пиріг із форми, коли він охолоне.

Рецепт № 5: Струдель із грушею та курагою

Картинки по запросу Струдель із грушею та курагою

Що треба: 2 порції листкового тіста, 5–6 груш, 200–250 г кураги, по 70 г меду та цукру. Також, 1 лимон, 100 г волоських горіхів, кориця та сушений імбир, 100 масла і дрібка солі.

Як приготувати:

Груші треба почистити та нарізати кубиками. Додати до них 2/3 соку лимона та всю цедру. Також, додати подрібнену курагу й цукор. Змішати все в каструлі з 50 мл води та тушити, поки рідина не перетвориться в густий сироп і не випариться частково. Перемішайте цю начинку з половиною вершкового масла.

Другу половину масла розподіліть на поверхні листкового тіста. Заверніть у це тісто начинку, сформувавши рулет. Викладіть його на деко, застелене пергаментом та випікати 30 хвилин за температури 180 градусів.

Тим часом, горіхи треба підсмажити, трохи подрібнити та змішати з медом, поки вони ще теплі. Додати до горіхів сіль та спеції, 2 ч.л лимонного соку. Коли струдель буде готовий — покрийте його горіховою сумішшю та дайте охолонути.

Рецепт № 6: Маковий бісквіт із лимонним сиропом

Картинки по запросу Маковий бісквіт з лимонним сиропом

Що треба: 4 яйця, по 1 склянці цукру та борошна, 50 г вершкового масла та 200 г маку. Також, 4 ст.л цукру, 1 лимон та 1 ч.л лимонного соку.

Як приготувати:

Яйця треба розділити на білки та жовтки. Білки збити міксером у густу білу піну. Жовтки ретельно збити міксером із цукром, а потім додати до них тепле вершкове масло.

Поєднати білки та жовтки, й, поступово додаючи борошно, замісити густе тісто. Мак залити окропом та залишити настоюватися 20 хвилин. Потім, злити зайву воду й перетерти його. Додати мак до тіста, вилити тісто в силіконову форму для випічки. Готувати 40 хвилин за температури 170–175 градусів.

Тим часом, готуємо сироп. Лимон треба очистити від цедри та вичавити з нього сік. Додати простий та ванільний сік, залити ці компоненти в каструлі 100–120 води. Варити сироп, поки він не стане в’язким. За потреби — ще додавати води.

Коли бісквіт приготується та трішки охолоне — полийте його цим сиропом по всій поверхні. Можна ще присипати десерт цукровою пудрою. Коли бісквіт настроїться — то стане ще смачнішим.

Рецепт № 7: Вівсяне печиво із сухофруктами

Картинки по запросу Вівсяне печиво із сухофруктами

Що треба: візьміть по 1 склянці борошна, цукру та вівсяних пластівців швидкого приготування. Також, 2 яйця і 100 г масла, сіль і 50 г будь-яких горіхів, 100 г сухофруктів за смаком.

Як приготувати:

Міксером треба збити масло з цукром та сіллю. Потім, додати яйця та ще раз збити міксером. Ложкою замішати в цю масу пластівці, а за ними подрібнені горіхи та сухофрукти. Останнім вмішуйте борошно, щоби вийшло густе тісто.

Деко застеліть пергаментним папером, духовку розігрійте до 190 градусів. Викладіть на деко круглі та пласкі порції тіста. Випікайте 15–18 хвилин та дайте їм охолонути, перш, ніж подавати до столу. Таке печиво добре смаку з молоком чи чаєм.

Ви готуєте випічку самостійно? Тоді зберігайте цю добірку рецептів, щоби було чим зайнятися ввечері, замість перегляду серіалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: