Сімох незаконних мігрантів затримали на українсько-польському кордоні

news_20200119_112605_1579425965
Фото: ДПСУ

Учора ввечері, неподалік українсько-польського кордону, прикордонники Львівського загону зупинили автомобіль «Дачія» під керуванням громадянина Грузії.

Про це повідомляє ДПС України.

У якості пасажирів в авто перебували ще двоє грузинів. За словами чоловіків – вони прямували до Львова, аби отримати передачу з Польщі. От тільки Львів знаходився у зовсім іншому напрямі, на відстані більш ніж 100 кілометрів. Натомість авто з громадянами Грузії стрімко наближалося до лінії державного кордону. До Польщі їм залишалося якихось 800 метрів.

Усіх трьох осіб затримали та доставили до прикордонного підрозділу з метою проведення подальших фільтраційних заходів. У результаті прикордонники з’ясували причину такої жахливої помилки у напрямі руху. За інформацією отриманою від польських охоронців кордону стало відомо, що двоє із затриманих громадян Грузії попередньо мали проблеми із законністю перебування на території Республіки Польща і були видворені за межі країни встановленим порядком.

Отож цього разу винахідливі грузини спробували потрапити до Польщі у незаконний спосіб. 15 січня прибули в Україну через аеропорт «Бориспіль», громадським транспортом дісталися до Рівного, а там взяли автомобіль на прокат та вирушили нібито до Львова. Наразі, дії даних осіб мають всі ознаки правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 204-1  КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Кількома годинами пізніше, за 5 хв до опівночі, ще трьох нелегальних мігрантів затримали оперативники Мостиського загону. У громадян республіки Ємен не було орендованого авто і можливо саме це дозволило їм наблизитися до українсько-польського кордону ще ближче, однак перетнути рубіж їм не вдалося. За 150 метрів до омріяної межі мандрівників затримали. Прикордонники склали протокол про адміністративне затримання виявлених осіб терміном до 3-х діб, з метою з’ясування обставин правопорушення.

Ще одного винахідливого громадянина Ємену затримали прикордонники Мостиського загону у пункті пропуску «Краківець». Цей «турист» спробував перетнути українсько-польський кордон у якості пасажира одного з легковиків за чужим паспортом громадянина Німеччини. Встановити особу порушника допоміг його ж дійсний паспорт громадянина Ємену. Як з’ясували охоронці кордону, в Україну цей громадянин прибув ще у березні 2015 року на навчання та мав при собі посвідку на тимчасове проживання у нашій країні, дійсну до 2021 року. Щоправда цей документ не давав йому жодного права порушувати закон. Отож стосовно порушника застосують санкцію ст.204-1 КУпАП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: