У Тернополі студентка наклала на себе руки через провалений екзамен

Безымянныйс
Фото: 20 хвилин. Тернопіль

Іноземна студентка Тернопільського державного медичного університету, 6-курсниця Бадмус Ололаде Рафіат, покінчила життя самогубством через провалений екзамен 15 січня.

17 січня сотні іноземних студентів зібралися в актовій залі Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського. У руках у кількох дівчат були плакати з написом: DR. Badmus is dead because of TDMU (“Доктор Бадмус мертва через ТДМУ”). Про це пише місцеве видання “Терміново”.

На протест студенти вийшли через смерть шестикурсниці медуніверситету Бадмус Ололаде Рафіат з Гани. 15 січня дівчина наклала на себе руки, випивши отруту. Вона не склала іспит з педіатрії за третьою, тобто останньою спробою, і була подана на відрахування з вишу.

Бадмус родом із Гани, їй було 24 роки, в Асоціації студентів Нігерії університету вона була відповідальною за соціальний напрямок.

Подруги Бадмус розповіли, що вона була дуже засмучена через проблеми з навчанням і боялася повідомити про це батькам.

Знайомі Бадмус звинувачують у її смерті одного із викладачів університету, однак чоловік запевняє у неправдивості звинувачень.

У зв’язку зі смертю дівчини, іноземні студенти добивалися послаблення умов навчання в університеті: щоб вимоги до студентів на іспитах не були такі жорсткі, щоб не було так багато питань до студентів на іспитах, щоб було менше членів комісії, щоб можна було складати іспит більше трьох разів.

Ректор медуніверситету Михайло Корда пояснив, що студентку відправили на відрахування відповідно до положень університету. Він висловив готовність змінити правила, але не всупереч законодавству.

«Якщо за третім разом студент не складає іспиту, то його відраховують. І ось 6 студентів не склали з третьої спроби, одна із них — африканська студентка. На превеликий жаль, вона випила отруту», — прокоментував ректор смерть студентки.

Фото: Terminovo

20 хвилин. Тернопіль нагадує, що тіло невідомої молодої темношкірої дівчини на вулиці Тролейбусній виявив місцевий житель.

Він викликав швидку та поліцію. Дівчину без свідомості та в стані клінічної смерті госпіталізували до медзакладу. Проте врятувати її не вдалося. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що загибла - студентка одного з місцевих вишів, 1995 року народження.

У день нещастя вона прийшла до подруг схвильована через проблеми в університеті, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. Студентка не знала, як про це повідомити батькам. Тіло дівчини знайшли біля будинку одногрупниць, а в їхній квартирі прощальну записку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: